ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий пропонує депутатам ухвалити, аби чиновники працювали без зарплат

|

Міський голова Львова Андрій Садовий не підписав ухвал, за якими міськраді «урізалось фінансування». Про це мер повідомив сьогодні, 29 травня, під час брифінгу.

Йдеться про ухвали, прийняті під час останнього пленарного засідання міськради, 24 травня.

Йдеться про ухвалу «Про внесення змін до ухвали міської ради від 10.01.2012 № 1142», «Про преміювання окремих працівників виконавчих органів Львівської міської ради», «Про внесення змін в ухвалу міської ради від 29.12.2011 № 1104», а також «Про внесення змін до ухвали міської ради від 26.04.2012 № 1446 «Про внесення змін до міського бюджету м. Львова на 2012 рік».

«Я не підписав чотири ухвали, видавши до них зауваження. Це стосується ухвал, включених до порядку денного на сесії з голосу. Це чотири питання, що, зокрема, стосуються обмеження фінансування. Я пропонував колегам-депутатам: «Зробіть простіше, прийміть одну ухвалу, щоб працівники міськради працювали без зарплати і взагалі без жодних засобів. І тоді знімете собі проблему». А то вони кожної сесії думають, що урізати. А потім дивляться та думають, як міськрада працює взагалі. Адже гроші не платять – не даємо (про депутатів – ред..), на телефон – не даємо, на пальне – не даємо, Інтернет взагалі мали б відключити. Але нехай не переживають. Ми будемо працювати і виконувати свої зобов’язання. А вони (депутати – ред..) за свої цікавинки будуть мати подяку від громади. Їх народ обрав для того, щоб вони працювали. А не займались імітацією і створенням проблем для громади», – заявив А.Садовий. 

Окрім того, журналісти поцікавились у міського голови, чому, на його думку, депутати вкотре не проголосували за ухвалу, якою передбачалось фінансування притулку для собак. «Це у них треба питати. Що поробиш? Вони не тільки людей не люблять, вони й тварин не люблять…», – сказав А.Садовий.

Нагадаємо, депутати Львівської міськради 24 травня на пленарному засіданні прийняли дві ухвали, які дещо ускладнять міському голові управління містом на власний розсуд. Зокрема, йдеться про посилення контролю за виконавчими органами у сфері використання бюджетних коштів. Відтепер фінансування об’єктів можна буде здійснювати лише після затвердження сесією ЛМР титульного списку. Окрім того, свою резолюцію на проведення фінансування робіт мають дати профільна комісія (в залежності про об’єкт якої галузі йдеться) та бюджетна комісія ЛМР. Лише після цього департаменту з питань економіки можна буде проводити розрахунки.

«Це рішення є дуже важливим, оскільки відтепер не міський голова буде вирішувати на власний розсуд з тією чи іншою фірмою розрахуватись, а відповідальність беруть на себе дві депутатські комісії. До цього ж часу розрахунки проводились у ручному режимі. Садовий вирішував: цьому заплатимо, а цьому – ні. І власне зараз пожинаємо наслідки від такого керування, коли є великі заборгованості міськради перед підприємцями за уже виконані роботи, і є судові позови», – зазначив у коментарі «Львівському порталу» депутат Юрій Кужелюк.

Також другою ухвалою депутати обмежили рівень премій працівникам департаменту «Адміністрація міського голови». Міські обранці ухвалили, що відтепер премія не може перевищувати 10% від посадового окладу працівника. Як зазначили депутати, у цьому департаменті працює занадто багато людей й вони займаються не властивою їм справою. «Раніше у цьому департаменті працювало 11 людей, зараз 44 працівники. Це дещо забагато для обслуговування міського голови», – вважає депутат.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *