ОСТАННІ НОВИНИ

Ряди львівських екскурсоводів поповняться

|

Як повідомили в управлінні туризму Львівської міської ради, з жовтня 2011 до квітня 2012 року було підготовлено 50 нових екскурсоводів та 22 гідів-перекладачів (німецької, англійської, польської та французької мов), 14 екскурсоводів, гідів-перекладачів іспанської мови вперше підготовлено у співробітництві з «Центром іспаністики» Національного університету ім. Івана Франка, що є дуже важливим власне в контексті підготовки до ЄВРО 2012. А днями відбулося урочисте вручення свідоцтв про закінчення ліцензованих курсів екскурсоводів та гідів-перекладачів Центру «Мандри-Плюс». Про це інформує Медіа-центр «Львів 2012».

Поповнять ряди фахівців туристичного супроводу також випускники інших курсів екскурсоводів та гідів-перекладачів у місті.

Всередині червня близько тридцяти осіб отримають дипломи екскурсоводів у краєзнавчому центрі «Паломник» при Регіональному Доброчинному фонді Святого Володимира та 12 осіб на курсах при Західноукраїнській регіональній асоціації інноваційних фірм «Львівтехнополіс».

«Загалом, на курсах екскурсоводів цього року підготовлено понад 150 нових екскурсоводів та гідів-перекладачів. Тепер на випускників ще чекає іспит в Акредитаційній комісії з питань видачі дозволів на право здійснення туристичного супроводу ЛОДА. Після отримання такого дозволу, фахівці звертаються в управління туризму ЛМР, де можуть отримати бейдж фахівці туристичного супроводу львівського зразка. Проте, варто зазначити, що не всі випускники курсів пройдуть цей шлях – доволі багато осіб відвідує курси лише для себе, щоб дізнатись більше про своє місто, але не планують займатись цією справою професійно», – зазначила начальник управління туризму Львівської міської ради Галина Гриник.

Таким чином, понад 400 фахівців туристичного супроводу, зараз зареєстровані в управлінні туризму ЛМР. Очікується, що найближчим часом до реєстру долучиться ще принаймні сотня кваліфікованих екскурсоводів та гідів-перекладачів.

«Всі фахівці готові приступити до роботи під час ЄВРО 2012. Організації, спортивні клуби та незалежно подорожуючі туристи, котрі прибудуть у місто, зможуть отримати якісні екскурсійні та перекладацькі послуги та, відповідно, залишать Львів із позитивними враженнями та бажанням повернутись сюди знову», – розповідає начальник управління туризму ЛМР Галина Гриник.

Нагадаємо, зараз  Львів залишається єдиним українським містом, в якому контролюють екскурсійну діяльність. Контроль за законністю праці львівських фахівців туристичного супроводу здійснюється ще з 2008 року, коли Львівською міською радою було прийнято ухвалу «Про затвердження Положення про порядок проведення екскурсійної діяльності у м. Львові». З того часу у місті активно здійснюються перевірки, проводиться роз’яснювальна робота із туристичними фірмами, що спонукає осіб без належної кваліфікації навчатись та складати іспити для отримання дозволів.
Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *