ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати «викручують руки» і "закручують гайки" Садовому

|

Депутати Львівської міськради на сьогоднішньому пленарному засіданні прийняли дві ухвали, які дещо ускладнять міському голові управління містом на власний розсуд. Зокрема, йдеться про посилення контролю за виконавчими органами у сфері використання бюджетних коштів. Відтепер фінансування об’єктів можна буде здійснювати лише після затвердження сесією ЛМР титульного списку. Окрім того, свою резолюцію на проведення фінансування робіт мають дати профільна комісія (в залежності про об’єкт якої галузі йдеться) та бюджетна комісія ЛМР. Лише після цього департаменту з питань економіки можна буде проводити розрахунки.

«Це рішення є дуже важливим, оскільки відтепер не міський голова буде вирішувати на власний розсуд з тією чи іншою фірмою розрахуватись, а відповідальність беруть на себе дві депутатські комісії. До цього ж часу розрахунки проводились у ручному режимі. Садовий вирішував: цьому заплатимо, а цьому – ні. І власне зараз пожинаємо наслідки від такого керування, коли є великі заборгованості міськради перед підприємцями за уже виконані роботи, і є судові позови», – зазначив у коментарі «Львівському порталу» депутат Юрій Кужелюк.

Також другою ухвалою депутати обмежили рівень премій працівникам департаменту «Адміністрація міського голови». Міські обранці ухвалили, що відтепер премія не може перевищувати 10% від посадового окладу працівника. Як зазначили депутати, у цьому департаменті працює занадто багато людей й вони займаються не властивою їм справою. «Раніше у цьому департаменті працювало 11 людей, зараз 44 працівники. Це дещо забагато для обслуговування міського голови», – вважає депутат.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *