ОСТАННІ НОВИНИ

Повністю заборонили куріння в громадських місцях

|

За відповідний закон № 9474 «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів» проголосували 366 народних депутатів.

Закон набуває чинності через 6 місяців з дня його опублікування, крім деяких положень, які набирають чинності з дня, наступного за днем ​​опублікування цього закону.

Так, згідно з документом, забороняється куріння тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів в ліфтах і таксофонах; в приміщеннях і на території закладів охорони здоров´я; в приміщеннях і на території навчальних закладів, на дитячих майданчиках; у приміщеннях і на території спортивних та фізкультурно- оздоровчих споруд та закладів фізичної культури і спорту; в під´їздах житлових будинків.

Крім того, заборонено палити в підземних переходах; в транспорті загального користування, який використовується для перевезення пасажирів; в приміщеннях закладів ресторанного господарства; в приміщеннях об´єктів культурного призначення; в приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ; на стаціонарно обладнаних зупинках маршрутних транспортних засобів.

Крім спеціально відведених для цього місць, заборонено куріння тютюнових виробів у приміщеннях підприємств, установ та організацій усіх форм власності; в приміщеннях готелів та аналогічних місць розміщення громадян; в приміщеннях гуртожитків; в аеропортах і на вокзалах.

Власник або орендарі відповідних споруд або окремих приміщень зобов´язані запровадити спеціальні місця для куріння, сумарна площа яких не повинна перевищувати 10% загальної площі відповідної споруди або приміщення, обладнані витяжною вентиляцією або іншими засобами для видалення тютюнового диму.

Обмеження щодо вживання тютюнових виробів і відповідальність за їх порушення встановлюються Законом «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров´я населення».

«УНІАН»

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *