ОСТАННІ НОВИНИ

Борги львів’ян за воду зросли на 3 млн: не платять бідні і дуже багаті

|

Від початку цього року борги львів’ян за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення зросли на 3 млн. грн. Боргують також бюджетні установи та супутні споживачі. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Так, у квітні категорія населення розрахувалася на 95%, категорія бюджет – 47%, споживачі категорії інші розрахувалися на 96%. Найбільше боргують Міністерство освіти – 704 тис грн, Міністерство оборони – 813 тис грн, Міністерство охорони здоров’я – 90 тис грн, Городоцький водоканал – 2,2 млн грн, ВАТ «Пасавтопром» (автобусний завод) – 417 тис грн, ВАТ «Сільмаш» – 170 тис грн.

«Незважаючи на досить високий рівень оплат, є категорії споживачів, які нарощують борги. Аналітична робота працівників відділу водозбуту засвідчила, що злісними неплатниками є переважно або малозабезпечені родини або, навпаки, дуже заможні люди. Працювати з такою категорією споживачів є вкрай складно, адже послуги з водопостачання не так просто обмежити, як скажімо це роблять енергетики чи телефоністи. Відтак, абоненти відчуваючи безкарність, можуть не сплачувати місяцями. Натомість для «Львівводоканалу» невчасні розрахунки населення та державних закладів створюють великі проблеми з обіговими коштами», – зазначив заступник директора з маркетингу ЛМКП «Львівводоканал» Анатолій Цимбалюк.

Окрім поточних неплатежів, великого клопоту комунальникам завдають старі борги. Як повідомили у «Львівводоканалі», за послуги понад 500 грн у Львові заборгувало 3298 мешканців, від 1 до 5 тис грн – заборгувало 2798 мешканців (на суму 37,08 млн грн.), і 952 мешканці боргують понад 5 тис грн. З цією категорією боржників працює виконавча служба, до якої після отримання позитивного рішення суду звертається підприємство щодо стягнення заборгованості.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *