ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни висловлюють співчуття з приводу трагічної загибелі Бориса Возницького

|

На адресу «Львівського порталу» протягом дня надходять листи, у яких відомі львівські політики, громадські діячі, громадяни Львова висловлюють свій біль та жаль з приводу трагічної загибелі Героя України, академіка Бориса Возницького.

«Не стало хранителя українського мистецтва, який увійде в історію як приклад жертовності, подвижництва, самозреченого служіння своїй справі та українському народові. Борис Григорович усе своє свідоме життя по крупинці збирав скарби українського мистецтва, аби  зберегти їх для майбутніх поколінь, аби засвідчити перед світом, що Україна – це держава зі славним минулим, з багатою культурною спадщиною» – йдеться у співчутті Львівської обласної ради, підписаної її головою Олегом Панькевичем.

«Усе життя цієї прекрасної людини було прикладом самовідданого служіння українській культурі і мистецтву. Борис Возницький зберіг для нас і наших нащадків тисячі шедеврів українського мистецтва, повернув із небуття чимало імен культурних діячів, дбайливо оберігав пам’ятки архітектури та мистецькі заклади» – пишуть депутати Львівської обласної ради Богдан і Ярослав Дубневичі.

«Десятиліттями він служив Україні, рятуючи її мистецькі скарби, безцінні ікони, повертаючи до життя зруйновані замки та старовинні храми. Він зробив Львівську галерею мистецтв чи не найбагатшою в Україні, а сам став надійним і сильним охоронцем усіх цих скарбів. Це таке щастя, що усі ми мали змогу жити з цією Великою людиною на одній землі», – йдеться у співчутті лідера Львівської «Батьківщини» Романа Ілика.

«Борис Григорович навіки залишиться у пам’яті України та українців, як борець за збереження культурних пам’яток нашого краю, людини, яка присвятила все своє життя відродженню та збереженню культурних цінностей. За час своєї роботи директором Львівської галереї мистецтв показав приклад героїчної самовідданості улюбленій справі та чітко відстоював українські національні та державницькі цінності у культурній царині» – пише Всеукраїнське об’єднання «Свобода».

«Яблуневим цвітом осипалось життя людини не просто непересічної чи харизматичної, а Людини палаючої, Людини діла, Людини – Велета. Віримо, що приклад, запал та натхненна праця, той рівень, на якому працював Борис Григорович, не понизиться його наступниками. Бо це необхідно не лише пам’яткам архітектури чи мистецьким цінностям, це необхідно нам з Вами, це необхідно Львівщині, це необхідно Україні» – написано у зверненні колективу ТВК «Південний».
Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *