ОСТАННІ НОВИНИ

Загинув Борис Возницький

|

Сьогодні вранці за трагічних обставин загинув директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький. Про це «Львівському порталу» стало відомо від джерела.

За попередньою інформацією Б.Возницький потрапив в автокатастрофу.
Згодом інформацію підтвердили в ЦГЗ ГУ МВС у Львівській області. Б.Возницький був за кермом службового автомобіля ВАЗ 2104. Трагедія трапилась у Золочівському районі, поблизу села Печенія.

За попередніми даними у нього стався серцевий напад, авто виїхало на смугу зустрічного руху і врізалось у зустрічний автомобіль.

Борис Возницький народився 16 квітня 1926 р. у с.Ульбарів, Волинського воєводства (тепер Дубненський район, Рівненська область) — український мистецтвознавець, директор Львівської галереї мистецтв, академік Української академії мистецтв, Герой України (2005), лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка (1990), заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ICOM), доктор honoris causa

Академіка Бориса Возницького називали «ангелом-охоронцем» українських музеїв та замків, пам`яток культури українського народу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *