ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські регіонали побачили в опозиції «п’яту колону» іноземних держав

|

Львівська обласна організація Партії регіонів заявляє, що останнім часом почастішала огульна критика Президента України Віктора Януковича та його представника на Львівщині – голови Львівської ОДА Михайла Костюка з боку обласних парторганізацій опозиційних партій.

Подаємо текст заяви ЛОО Партії регіонів повністю:

«З’являється дедалі більше матеріалів, які носять явно замовний характер, у деяких львівських ЗМІ. Ця критика носить безпрецедентно жорсткий і здебільшого необґрунтований і популістський характер та переходить будь-які мотивовані межі. Кульмінацією дій опозиційних сил останніх днів стало проведення 25 лютого мітингу, що не обійшовся без труни, яку «молодіжки» опозиційних партій передали після закінчення акції голові ОДА Михайлу Костюку. У цій труні похоронили аркуші з назвами того, що нібито забрала Партія регіонів в України.

Львівська обласна організація Партії регіонів нагадує опозиційно настроєним політичним силам, що Президент Віктор Янукович обраний на свою посаду українським народом законним шляхом лише два роки тому. Президент отримав від минулої влади надзвичайно непросту спадщину – пусту казну, 15-відсотковий дефіцит бюджету, страшенні зовнішні борги, невиправдано високу ціну на газ. За два роки Україна заплатила зайвих грошей за газ близько 12 млрд доларів. Якщо у чомусь Президент і винен, то за його словами у тому, що не до кінця казав людям правду про жахливий стан фінансової ситуації у країні, отриманій від попередників. Хоча з перших днів перебування на посаді підпав під шалену критику опонентів.

Президент розпочав такі необхідні Україні реформи, хоча і не завжди популярні. Але, якщо згадати східноєвропейський досвід, то справедлива оцінка прийде з роками. Створюється ефективна система влади. Розпочалася модернізація країни, залучення інвестицій. Якщо у 2010 році інвестиції зросли на 0,9%, то у 2011 році приріст інвестицій склав майже 21,5%. Ріст ВВП у 2010 році склав 4,2%, а у 2011 році – вже 5,3%. Вдалося скоротити дефіцит бюджету з 15% до 5,7%. У 2011 році ми мали найнижчий за останнє десятиліття з 2002 року рівень інфляції. Якщо за 2010 рік інфляція становила 9,1%, то за 2011 рік вона сягла 4,6%, а за січень 2012 інфляція виявилася навіть нижчою, ніж прогнозував Прем’єр-міністр Микола Азаров, і становила 0,2%. За два роки президентства Віктора Януковича Україна вийшла на графік підготовки до Євро-2012. Успішно закінчилися переговори з Євросоюзом з підготовки Угоди про асоціацію і створення зони вільної торгівлі. Ведеться незмінний курс на євроінтеграцію і повноцінне членство у ЄС.

Президент Віктор Янукович послідовно відстоює українські національні інтереси, що неодноразово показувала принципова і непоступлива лінія поведінки української влади на газових переговорах з Росією. На Раді національної безпеки і оборони затверджено програму енергозбереження, скорочуються обсяги споживання в Україні газу і шукаються альтернативні шляхи його постачання. За свідченням популярного на Україні російського опозиціонера Бориса Нємцова керівництво Росії вважає як Україну, так і Віктора Януковича мало не ворогами Росії. Можливо, опозиційні сили Львівщини не задумувалися над тим, що їхня критика і антипрезидентські дії відбуваються в унісон з антиукраїнськими діями сусідніх держав.

Невже тимчасові політичні дивіденди для вас важливіші за інтереси мешканців Львівщини? Нам потрібна конкретна робота в інтересах Львівщини і її мешканців, а не популістські гасла і огульне критиканство. Давайте разом, обговорюючи проблеми області, шукати шляхи їх вирішення! Давайте разом конструктивно працювати в інтересах нашої області і її мешканців».

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *