ОСТАННІ НОВИНИ

Новий перинатальний центр на Львівщині створять до кінця 2013 року

|

У рамках Національного проекту «Нове життя» Львівський обласний клінічний перинатальний центр мають реорганізувати у найсучасніший заклад охорони здоров’я до кінця 2013 року. Про це у коментарі «Львівському порталу» розповіла заступник начальника Головного управління охорони здоров’я у Львівській обласній держадміністрації Ірина Микитчак.

Реорганізовувати Львівський обласний клінічний перинатальний центр, за її словами, розпочнуть уже цього року, але після того, як будуть виділені кошти з державного бюджету. А наразі готується проектно-кошторисна документація.

«Торік у Львівській обласній державній адміністрації була створена робоча група, експерти Міністерства охорони здоров’я провели зовнішній аудит і було визначено, що на базі обласного клінічного перинатального центру буде створюватися заклад нової якості», – сказала вона.

І.Микитчак також розповіла, що триває підготовка висококваліфікованого персоналу, проведено уже понад 50 тренінгів у відповідності до сучасних перинатальних технологій, підготовлено медичне завдання для проведення реконструкції центру.

«Перинатальний центр має площу 18 тис кв.м. Уже розроблено ескізний проект реконструкції, який передадуть до національного агентства і воно визначить, коли буде іти фінансування з державного бюджету. Кошти мають бути виділені ще з обласного бюджету. Про які суми йде мова я не знаю, ще зарано про це говорити, бо проект не пройшов експертизи», – розповіла заступник начальника головного управління охорони здоров’я ЛОДА.

Попри те, що проект не передано на експертизу, провести реорганізацію перинатального центру заплановано до кінця 2013 року, зазначила Ірини Микитчак.

«Максимум до завершення 2013 року ми маємо зробити цю реконструкцію, але при умові можливостей державного бюджету. Якщо все йтиме за графіком і економічна ситуація в державі буде стабільна, то ця реорганізація буде якнайшвидша. У будь-якому випадку ті центри по Україні, які були заплановані на 2011 рік, ще не введено в дію. Тільки зараз перинатальні центри відкриваються у Кіровограді, Дніпропетровську, Харкові. Тобто йде відставання від графіку, не пов’язане з державним фінансуванням. Радше це пов’язано з тим, що цей проект є новим і зараз готується дуже багато нормативної документації. Це зовсім нові підходи до організації медичної допомоги. Це складний процес», – зауважила І.Микитчак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *