ОСТАННІ НОВИНИ

Впровадження електронного квитка на вартість проїзду не вплине, запевняють у мерії

|

Як повідомив сьогодні під час засідання сесії Львівської міської ради начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Сергій Кіраль, введення електронного квитка не вплине на вартість проїзду. Нагадаємо, розгляд відповідного проекту ухвали «Про створення ТзОВ «Леокарт» для впровадження та забезпечення функціонування системи справляння плати за проїзд з використанням єдиного електронного квитка» сьогодні на сесії перенесено.

«На вартість проїзду впровадження електронного квитка ніяк не вплине. Переваги, які ми отримаємо від реалізації проекту, будуть значними. Ми по цьому проекту працюємо зі світовим лідером, аналогів якому сьогодні у світі нема. Ця компанія сама виробляє обладнання. Йдеться про ТзОВ «Ригас Карте».
«Загальна вартість проекту – 45 млн грн, з них 35 млн грн – це інвестиційні витрати на закупівлю самого обладнання. На початок потрібно закупити системи та облаштувати бек-офіс. На реалізацію проекту потрібно передбачити у бюджеті міста 3,9 млн грн – це частка статутного капіталу ТзОВ «Леокарт». Тобто, підприємство, яке пропонується створити, мало б 51% капіталу. Інші видатки – інвестиційні кошти партнерів та кошти банків. 500 тис євро – інвестиційні кошти, які також дає партнер. Банки зацікавлені у фінансуванні цього проекту. Вони пропонують хороші умови – надання позики на 7 років з відсотковою ставкою в межах 10%», – зазначив Сергій Кіраль.

«Електронний квиток дає можливість економити кошти. Це успішний розвиток міста, поступ вперед. Кожен автобус буде облаштований GPS-системою. Тому встановлюючи валідатори, ми будемо мати можливість на електронній карті міста бачити, де знаходиться транспортний засіб у той чи інший момент», – зазначив мер Андрій Садовий.

Нагадаємо, Львів може стати першим містом України, яке матиме електронну систему оплати за проїзд у громадському транспорті. Впроваджувати електронний квиток будуть у Львові спільно з латвійською компанією «Ригас Карте». Нагадаємо, саме ця компанія стала переможцем конкурсу щодо впровадження системи електронного квитка у Львові.

Безпосередньо реалізовувати проект буде спільне підприємство Львівської міської ради та компанії «Ригас Карте» – «Леокарт». Однак, створення такого підприємства має погодити сесія міської ради.

До прикладу, електронний квиток у Ризі – «Е-талон» – впровадили ще у 2009 році. «Спочатку мешканці Риги не особливо підтримували таке нововведення. Але вже зараз 80% мешканців Риги підтримують такий спосіб оплати за проїзд. Окрім проїзду у транспорті, «Е-талон» дозволяє малозабезпеченим отримати безкоштовне харчування», – розповів депутат Ризької думи Максим Толстой.

У Ризі «Е-талони» виготовляють у відповідному клієнтському центрі. Це квиток з фотокарткою, для його виготовлення потрібно мати документ, що посвідчує особу, – і за кілька хвилин проїзний готовий. Поповнювати такий квиток можна у спеціальних автоматах. Крім того, можна придбати і разові квитки.

Фото Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *