ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські МНСники рятували пасажирський літак в аеропорту

|

Навчальні гасіння пожежі в літаку, котрий здійснив аварійну посадку в аеропорту “Львів”, провели сьогодні львівські рятувальники. За легендою навчань, у пасажирського літака ЯК-42 відмовив двигун  і він мусить здійснити аварійну посадку.

Пожежники розділилися на чотири дільниці і розпочали підготовку до аварійної посадки. Вони  покрили зітну смугу спеціальною піною, щоби полегшити приземлення літакові.  Під час посади пожежні автомобілі рухаються паралельно з літаком до його повної зупинки.

Частина пожежників розпочинає порятунок пасажирів — їх евакуюють за допомогою надувних трапів. До травмованих пасажирів поспішають медики і надають їм необхідну допомогу.

Паралельно пожежники гасять пожежу на літаку, адже є небезпека загоряння паливних баків, розміщених в крилах.

За оцінкою начальника Головного управління МНС України в Львівській області генерал-майора Сергія Дмитровського, навчання відбулись на високому організаційному та професійному рівні:

“Хочу зауважити, що часу на проведення рятувальних робіт у реальній ситуації є дуже мало – до восьми хвилин максимум. За цей час полум’я охоплює літак і рятування пасажирів та успішна ліквідація пожежі стають практично неможливими” – зазначив Сергій Дмитровський. – “Практична ж фаза сьогоднішніх навчань зайняла не більше 6-ти хвилин. Тож, можемо вважати, що з поставленою задачею рятувальники МНС та служби аеропорту вправилися на «відмінно».

 

Фото Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *