ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські чорнобильці й завтра пікетуватимуть Пенсійний фонд

Львівський портал

|

Представники чорнобильських громадських організацій й досі перебувають у приміщенні головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області, де вони вранці мали зустріч з керівником управління. Про це «Львівському порталу» повідомила голова ГО «Діти Чорнобиля Львівщини» Валентина Боринок.

«Ми досі в пенсійному фонді і завтра також будемо тут з акцією протесту. Ми передали у Львівську облдержадміністрацію свої вимоги і прохання посприяти у вирішенні проблеми. Голодування наразі розпочинати не будемо. Люди хворі й втомлені цим всім, не зовсім добре почуваються і акція голодування може дуже швидко припинитися, а наслідки можуть бути негативні. Але загалом наша акція протесту триває», – повідомила В.Боринок.

За словами представника тієї ж організації, ліквідатора аварії на ЧАЕС Іллі Гасінського, заступник голови ОДА отримавши вимоги чорнобильців, повідомив, що завтра у Києві буде вирішуватися це питання. Він також підтвердив, що до голодування львівські чорнобильці наразі не вдаватимуться. «Ми прийдемо ще завтра, але навряд чи будемо голодувати, бо люди дуже втомлені. А, якщо розпочинати голодування, то необхідно ще й досягти домовленості з міською владою, щоб надали «швидкі», ліки…», – зазначив І.Гасінський.

Він також повідомив, що є інформація, ніби у Вінницькій області вирішили на місцевому рівні проблему з виплатами коштів чорнобильцям за судовими рішеннями. «А у нас Другов навіть не хотів з людьми спілкуватися. Він не може знайти необхідних для Львівщини 1,5-2 млн грн.», – додав І.Гасінський.

За його словами, у Львівській області на цей час у судах розглянуто й задоволено загалом близько 200 звернень від чорнобильців про погашення заборгованостей. «В середньому йдеться про виплати по 7 тис грн., а це 1,5-2 млн грн.. На область це дуже незначна сума. Натомість на центральних телеканалах дезінформують, ніби чорнобильці отримують космічні суми по кілька десятків тисяч гривень. Це неправда. До прикладу, в мене 874 грн пенсія й 3 група інвалідності», – розповів ліквідатор аварії на ЧАЕС І.Гасінський.

Нагадаємо, кілька десятків представників чорнобильських організацій прийшли до Головного управління пенсійного фонду у Львівській області, щоб зустрітись з керівником фонду і передати йому свої вимоги. Інваліди-чорнобильці обурені не виконанням «чорнобильського» закону і тим, що держава не виплачує їм, передбачених цим законом, коштів. Більше того – не виплачуються кошти за судовими рішеннями.

Як і по всій Україні, чорнобильці Львівщини готові вдатися до радикальних кроків. Наразі вони вірять, що держава розпочне виплачувати кошти у повному обсязі, як це передбачено законом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *