ОСТАННІ НОВИНИ

Львів нарешті вирішив взятися за облік бруківки

Львівський портал

|

 У Львові прийняли рішення  про облік та зберігання мозаїки, бруківки і колотого каменю та їх використання при ремонтні доріг, повідомляє прес-служба Львівської міськради. Як зазначили у відділі капремонту управління інженерного господарства ЛМР, відповідно до цього рішення, управління охорони історичного середовища має розробити пропозиції щодо переліку вулиць з обов’язковим покриттям з бруківки.

При реконструкції вулиць замовники робіт повинні погоджувати з управліннями охорони історичного середовища та архітектури завдання на проектування для виконання ремонтних робіт на вулицях з бруківочним покриттям та передбачати у договорі з підрядною організацією відповідальність виконавця робіт за зберігання та охорону бруківки.

Районні адміністрації сформують окремий перелік вулиць, які покриті мозаїкою, бруківкою, колотим каменем та тих, які мають комбіноване покриття.

За облік бруківки, мозаїки та колотого каменю, контроль за їх цілісністю, використанням та переміщенням відтепер відповідатимуть голови районних адміністрацій.

«Рішення передбачає  заборону проведення будь-яких робіт по заміні формату покриття вулиць без погодження з управлінням охорони історичного середовища. Це стосується центральної частини Львова, де не те, що не можна замінювати бруківку на асфальт, а навпаки прийнято там, де є асфальт, відновлювати бруківку. Є перелік вулиць, де має бути лише бруківочне покриття. Під час ремонту вулиць є матеріальні втрати, які викликані розкраданням знятої з дороги бруківку під час ремонту вулиці, бувають і зловживання з боку будівельників, які ремонтують дорогу. Відповідно, районним адміністраціям доручено провести інвентаризацію всіх вулиць. Під асфальтним покриття можна знайти відмінну бруківку, яка досить добре збереглась, як правило не в повному обсязі.

Інша ситуація з колотим каменем. Це залишки бруківки, яку викладали по залишковому принципу. Працювати з ним і робити якісне покриття, яке б відповідало нинішнім вимогам, надзвичайно важко. Але це  камінь, який може бути використаний при оформленні елементів благоустрою чи інших декоративних речах», – зазначив в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури, начальник управління інженерного господарства ЛМР Володимир Олійник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *