ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні допитали свідків у справі екс-голови Львівської обласної ТВК

Львівський портал

|

Сьогодні у Галицькому районному суді Львова відбулося чергове засідання у справі колишнього голови Львівської обласної виборчої комісії Ігоря Кравчука, якого звинувачують у дачі хабара двом членам ТВК начебто за реєстрацію списків ВО «Батьківщини».

Під час засідання було заслухано семеро свідків – членів обласної ТВК. Як інформує кореспондент «Львівського порталу», свідки по-різному оцінили роботу І.Кравчука на посаді голови комісії, однак усі вони в один голос заявили, що жодних розмов про реєстрацію списків Ілика Ігор Кравчук не вів ні під час засідання комісії, ні в кулуарах.

«Мені смішно. Який сенс підкуповувати двох людей, коли в комісії їх 18», – заявив член обласної ТВК Іван Голойда.

Натомість інший член ТВК Степан Смоляк зазначив: «Моя думка, що ця людина сидить безпідставно, з причин, які я не хочу оголошувати». Наступне засідання у справі І.Кравчук відбудеться 7 квітня. На ньому планують розглянути докази, які є у справі.

Нагадаємо, 29 вересня 2010 року затримали голову Львівської обласної ТВК Ігоря Кравчука, якого звинуватили у спробі дати хабар членам ТВК.

Прокуратурою області за матеріалами УСБУ у Львівській області порушено кримінальну справу стосовно голови ТВК за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права підкупом за ознаками злочину, передбаченого ст. 157 ч. 3 КК України.

Як стверджували у прес-службі Львівської обласної організації «Батьківщини», голову Львівської територіальної виборчої комісії Ігоря Кравчука затримали після того, як він відмовився реєструвати фальшиві списки «Батьківщини», складені Партією регіонів, та прийняв до реєстрації документи справжньої «Батьківщини» на чолі з Романом Іликом.

«Відразу після спроби Кравчука зареєструвати справжній список управління СБУ отримало вказівку сфабрикувати проти нього щось, що було би підставою для затримання. Таким чином Кравчук «попався на хабарі», – повідомило працівнику прес-служби джерело у керівництві Львівської області.

Як розповідав раніше адвокат Ігоря Кравчука Ростислав Бобечко, у прокуратурі кілька разів переглядали відзняте оперативне відео, проте воно не показує ані передачі хабара, ані самих 2 тисяч доларів, які фігурують у справі. «Під час суду ви самі переконаєтесь, що доказів вини немає», – зазначив адвокат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *