ОСТАННІ НОВИНИ

Профспілки вимагають оголосити місце та час проведення обговорень пенсійної реформи

Львівський портал

|

Профспілки вітають заяву віце-прем’єр-міністр України – міністра соціальної політики Сергія Тігіпка про готовність провести громадське обговорення та закликають оприлюднити точний графік та місця такого обговорення у Києві та регіонах. Про це йдеться у заяві Національного форуму профспілок України, підписаній заступником Голови НФПУ Володимиром Кабанченком, повідомляє прес-служба НФПУ.

НФПУ вже звертався до уряду з пропозицією залучити профспілки до Всенародного громадського обговорення змін до системи пенсійного забезпечення. Аналогічні звернення до голів облдержадміністрацій та керівників управління Пенсійного Фонду України в областях надіслали регіональні організації НФПУ та представники Всеукраїнської профспілки працівників ринків, торгівлі та підприємців.  

Однак лише у двох областях – Рівненській та Сумській профспілки отримали відповіді від регіональних відділень Пенсійного фонду. Також профспілки не отримали жодної офіційної відповіді і від Кабінету Міністрів, йдеться у заяві.

«Те, що лише чиновники двох з 25-ти адміністративних утворень відгукнулися на наші запити свідчить про загрозу перетворення всенародного обговорення пенсійної реформи на бутафорію. Аби у громадськості не виникло сумнівів щодо щирості уряду обговорювати пенсійну реформу, НФПУ пропонує Міністерству соціальної політики оприлюднити програму громадських обговорень із зазначенням місць та часу їх проведення, а також обов’язково запросити на них представників профспілок, експертів та зацікавлених громадських організацій», – наголошують у профспілках.

Як повідомлялося раніше, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко оголосив, що проведення консультацій з громадськістю щодо пенсійної реформи заплановано на січень та лютий. Їх результати будуть винесені на обговорення у Верховній Раді під час розгляду законопроекту про пенсійну реформу в країні.

Ще раніше, НФПУ запропонував уряду обговорити на всеукраїнському рівні основні механізми й принципи пенсійної реформи, які забезпечать її дієвість. Зокрема, – пропонується проаналізувати механізми та умови погашення заборгованих зарплат, забезпечення належного рівня оплати праці, створення відповідних фондів для збереження і примноження коштів працівника, до моменту його виходу на пенсію, а також принцип оподаткування при здійсненні відрахувань до Пенсійного фонду та зміну принципу управління Пенсійним фондом на тристоронню основу – держава-роботодавці-профспілки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *