ОСТАННІ НОВИНИ

Бюджетна комісія вимагає перегляду кредитної політики Львова

Львівський портал

|

Бюджетна комісія ініціюватиме перегляд кредитної політики міста Львова. На переконання голови комісії Андрія Стецьківа, в першу чергу слід шукати нові джерела запозичень під спорудження стадіону до Євро-2012. В протилежному випадку, вже наступного року доведеться повернути позичальнику відсотків на 60 млн. грн. Про це Андрій Стецьків заявив у коментарі «Львівському порталу».

«Наша комісія наголошує – коли місто йшло на різного роду запозичення, ми ставили відповідні вимоги. Я наголошую, на жаль, зараз треба шукати інші джерела запозичень під будівництво стадіону. При нинішніх умовах, коли є загроза невиконання загального бюджету, брати запозичення в державних банків під 20% річних – це просто боргова яма. Тому я вважаю, що треба або ставити на державному рівні питання зменшення відсотків, або шукати інші джерела», – зазначив Андрій Стецьків.

За його словами, якщо до кінця року Львів візьме у кредит запланованих 300 млн. грн під 20% річних, то наступного року тільки по відсотках треба буде повернути 60 млн. грн із загального фонду бюджету. «А це дуже великі кошти: 60 млн грн – це третина всіх річних видатків на утримання житлово-комунального господарства міста», – наголосив він.    

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *