ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року Львову бракуватиме 40 млн. грн на зарплату бюджетників

Львівський портал

|

Тенденції щодо виконання міського бюджету Львова залишаються невтішними. Якщо виконавчі органи найближчим часом не скоротять капітальні видатки та витрати, то вже на кінець року на захищені статті – а це перш за все зарплата бюджетників – Львову бракуватиме близько 40 мільйонів гривень. Про це у коментарі «Львівському порталу» заявив голова бюджетної комісії Львівської міської ради Андрій Стецьків.

«Зараз ми можемо говорити про наповнення бюджету за 8 місяців. Складана ситуація з виконанням загального бюджету Львова. Станом на сьогодні вона не є настільки критичною, але якщо тенденції збережуться, то до кінця року виникнуть проблеми із забезпеченням захищених статей. Це пов’язано із багатьма факторами, зокрема, з тим,  що поглиблюється економічна криза», – зазначив Андрій Стецьків.

За його словами, сьогодні надходження до загального бюджету приходять з  мінусом у 6 мільйонів гривень щомісяця. Відтак на цей час недоотримана сума складає приблизно 26 мільйонів гривень. «Ми виплатили  бюджетникам відпускні і поточні зарплати, проте в жовтні-листопаді мусимо вжити всіх заходів, аби уникнути заборгованостей. За різними підрахунками, на кінець року у міста може виникнути потреба в додаткових 40 мільйнах гривень для забезпечення захищених статей», – наголосив голова бюджетної комісії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *