ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські студенти повстали проти Кабінету Міністрів

Львівський портал

|

Близько 40 студентів зібралися сьогодні, 4 червня біля міської ради аби змусити владу звернути на молодь увагу як на електорат напередодні виборів. Українське студентство не влаштовує нововведення Кабінету Міністрів, який постановив оплачувати пропущені заняття, різке скорочення бюджетних місць, користування Інтернетом, спортзалом в позанавчальний час. «Міносвіта не хоче консультуватися з молоддю з приводу доцільності нововведень та планує без жодних консультацій з громадськістю позбавляти студентів стипендій за одну «трійку»,- повідомив під час акції «Львівському порталу» студент медичного університету Юрій.

Львівська акція не є єдиною в Україні. Синхронні заходи вже відбулися сьогодні у Києві, Харкові та Луцьку. «Будь-які питання, які приймає влада повинні узгоджуватися зі студентами.

Студенти готові виходити на вулицю щодня з акцією непокори аби змусити уряд «рахуватися» з думкою молоді », – зазначив співорганізатор заходу Назар Драла.

Сьогодні участь у акції взяли спудеї з Франкового, медичного університетів, Львівської Політехніки та Академії друкарства. «Якщо Кабінет Міністрів не анулює указ, ми впевнені, що чисельність активної молоді збільшиться і ми підемо до облдержадміністрації, підключаючи до акції непокори ще більше обласних центрів», – зауважила учасниця акції, студентка ЛНУ ім. І. Франка Ірина Білик.    

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *