ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця цього року гральні автомати винесуть за межі Львова?

Львівський портал

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради підтримав рішення Кабміну щодо тимчасового припинення дії ліцензій гральних закладів та винесення їх за межі населених пунктів до кінця цього року. Щоправда, як повідомив «Львівському порталу», секретар Львівської міськради Володимир Квурт, наразі це лише декларація про позицію міської влади, насправді ж, зараз ніхто не буде виносити гральні салони за межі міста.

«Ми не в праві це зробити доти, доки Верховна Рада не прийме відповідного закону, в якому буде чітко розписано про те, що потрібно винести гральні заклади за межі міста. До цього часу ніхто нічого не буде робити. Особисто я вважаю, що першим кроком потрібно заборонити і просто закрити гральні салони нашого міста. Але це моя персональна позиція», – сказав В. Квурт.  

Також він повідомив, що Кабмін не є останньою інстанцією, яка може винести таке рішення, адже власники ігрових салонів можуть оскаржити його у суді. «Зараз все залежить від того, як відреагують ці люди, що вони будуть робити», – сказав Квурт.

Водночас варто зазначити, що закриття такого бізнесу може призвести до втрати певних надходжень до бюджету міста. Так, за словами секретаря Львівської міськради, Львів може втрати близько 12 млн. грн в рік. «Але якщо цю суму порівняти з тим, що у дітей, підлітків та дорослих людей спостерігається таке явище як «ігроманія», яка суттєво шкодить психічному здоров’ю людини і врахувати, скільки потрібно коштів на їх лікування, то такі надходження не вартують того», – резюмував В.Квурт.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *