ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ викрила земельну аферу на майже 30 млн грн

Львівський портал

|

Чергову земельну оборудку "вартістю" в 30 млн гривень викрили працівники УСБУ у Львівській області, повідомили "Львівський портал" в прес-службі УСБУ у Львіській області.

2007 року службові особ Яворівської райдержадміністрації надано в оренду приватному підприємству земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 47,35 га (в т.ч. 15,5 га осушених торфовищ, які належать до особливо цінних земель).

Потім ці землі продали цьому ж приватному підприємству за 18,99 млн. гривень цій комерційній структурі для будівництва придорожнього сервісного комплексу .

Перевіркою встановлено, що рішення про продаж земельної ділянки приймалось з порушенням земельного законодавства, а реальна її вартість на той момент за експертною оцінкою становила не менше 29,15 млн. грн.

Крім того, після продажу ділянки разом з нею у власність фірми незаконно потрапили міжгосподарська та внутрішньогосподарська меліоративні системи вартістю 160 тис. грн., які перебували на балансі Львівського "Облводгоспу".

Враховуючи те, що службові особи Яворівської РДА, шляхом зловживання службовим становищем, здійснили розтрату земельної ділянки та меліоративних систем загальною вартістю понад 29,3 млн. грн., за даним фактом слідчим відділом Управління СБУ у Львівській області порушена кримінальна справа.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *