ОСТАННІ НОВИНИ

Суд визнав, що львівські депутати діяли незаконно, звільняючи редактора «Ратуші» вночі

Львівський портал

|

Львівський адміністративний апеляційний суд визнав дії депутатів, котрі на так званій «нічній сесії» звільнили з посади головного редактора газети «Ратуша» Миколу Савельєва, незаконними. Як стало відомо «Львівському порталу», сьогодні ЛААС відхилив апеляцію міськради й залишив в силі постанову Личаківського райсуду, якою було скасовано ухвалу сесії Львівської міськради від 5 липня 2007 року.

Нагадаємо, пізно ввечері 5 липня Львівська міська рада звільнила з посади Миколу Савельєва і затвердила нового головного редактора – колишнього керівника прес-служби міської ради Ярославу Вовк.

7 квітня 2008 року Личаківський районний суд Львова проголосив ухвалу, якою задовольнив адміністративний позов Миколи Савельєва до Львівської міської ради.

Відтак, сьогодні ЛМР було відмовлено у відповідній апеляції, утім касацію на це рішення можна ще подавати у Вищий адмінсуд.

«Львівський портал» звернувся до М.Савельєва щодо підтвердження цієї інформації. «Справді, сьогодні Львівський адміністративний апеляційний суд вкотре вказав на незаконність дій Андрія Садового та депутатів, котрих невідомо якими аргументами схилив на свою сторону мер. Тепер з повним правом можу стверджувати, що всі ухвали «нічної сесії» були незаконними. Якщо пригадуєте, окрім мого звільнення, депутати проголосували також і за призначення на посаду заступника міського голови Василя Косіва. Після нинішнього судового рішення, кожен може оскаржити це призначення», – прокоментував М.Савельєв.

Нагадаємо, головний редактор газети «Ратуша», засновником якої є Львівська міська рада, неодноразово критикував міську владу і особисто мера Львова Андрія Садового. На сесії 5 липня 2007 року міський голова наполягав на необхідності прийняття рішення про приватизацію видання, однак більшість депутатів проголосували проти.

Рішення про звільнення Савельєва було ухвалено з другої спроби, котра відбулася пізно вночі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *