ОСТАННІ НОВИНИ

Заява Коновалюка «на руку» міській владі Львова – Петро Писарчук

Львівський портал

|

Львівська обласна організація Партії регіонів та народний депутат України Петро Писарчук категорично відмежовуються від позиції Валерія Коновалюка, який виступив ініціатором звернення до президента УЄФА Мішеля Платіні з проханням виключити Львів із списку міст, які прийматимуть Євро-2012. Про це у коментарі «Львівському порталу» заявив сам Петро Писарчук.

У той же час народний депутат наголосив, що не виключено, що заява Валерія Коновалюка є провокацією, погодженою із Львівською міською владою. «Завжди в таких випадках треба шукати, кому це вигідно і для чого це зроблено. Ясна річ, в ситуації, яка склалася у Львові з підготовкою до «Євро-2012», міським чиновникам це на руку, бо вони шукають, на кого перевести стрілки. Адже справи йдуть погано і, щоб там не говорили, Львів є аутсайдером з будівництва стадіону і реконструкції аеропорту», – заявив Петро Писарчук.

Окрім цього, Петро Писарчук наголосив, що він як народний депутат та Львівська обласна організація Партії регіонів гостро ставитимуть питання щодо Коновалюка і вимагатимуть від нього пояснити свою позицію.

«Коновалюк то в Партії регіонів, то очолював Трудову Україну, то з президентом бореться, з продажем зброї. Це дуже амбітний чоловік. Амбіцій у нього багато, але амуніцій малувато. Всюди він себе пробує і ніде зреалізувати не може. Зараз він взявся за таку невдячну і дурну справу – боротьбу з львів’янами. Це дуже добре продумана провокація, від якої я як народний депутат і Львівська обласна організація Партії регіонів хочемо відмежуватися», – наголосив Петро Писарчук.

Водночас він зазначив, що не розділяє позицію Львівської обласної ради щодо демонтажу пам’ятнику воїну-визволителю у Стрию. «Я не можу розділити чи зрозуміти Львівську обласну раду, яка починає боротися з мертвими. Я розумію, якби йшлося про пам’ятник Сталіну чи Берії…», – зазначив народний депутат.

Крім цього Петро Писарчук наголосив, що він вболіває за проведення у Львові «Євро-2012», проте виступає проти того, аби підготовка до єврочемпіонтау велася за рахунок львів’ян.

«Я проти того, щоб «Євро-2012» проходило коштом львів’ян, а стадіон будувався за бюджетні кошти. Проти цього я виступаю. І політика тут ні до чого. Це просто бездарна робота львівських міських чиновників, які два роки проспали, пересварилися, шукали інвесторів, замість того, щоб займатися підготовкою міста до «Євро-2012». Футбол – це не державна справа, у всьому світі футбол – це не політика, а бізнес. Стадіони будують і утримують футбольні клуби. А якщо у Львові стадіон збудують за бюджетні кошти – що далі? Що з ним робити? Комусь його подарувати? Чи міська рада замість того, щоб ремонтувати дороги та реформувати ЖКГ буде займатися футболом?», – заявив у коментарі Петро Писарчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *