ОСТАННІ НОВИНИ

Сеник не може отримати першого заступника, бо невідомо, скільки йому платити

Львівський портал

|

На наступній сесії Львівської облради, яка відбуватиметься 9 квітня, на розгляд депутатів має знову постати питання про заступників голови обласної ради. Та, якщо у листопаді минулого року йшлося про скорочення числа заступників з трьох до одного, то цього разу – про збільшення. Такою є вимога Закону про місцеве самоврядування.
«Згідно з прийнятими змінами до Закону про місцеве самоврядування, голова обласної ради має мати двох заступників: першого та просто заступника. Водночас у положеннях закону сказано, що привести у відповідність до чинного законодавства структуру ради необхідно до 1 квітня», – розповіла у коментарі «Львівському порталу» заступник голови ЛОР Людмила Козак. 
Проте, навряд чи буде під силу депутатам виконати вимоги закону. «Ми готові привести структуру ради у відповідність до вимог закону, ми законослухняні. Але справа в тому, що Кабінетом міністрів не розроблено відповідної постанови щодо посадових окладів. Тобто, такої посади не існує в природі. І, якщо навіть обрати першого заступника, то невідомо як бухгалтерія має нараховувати йому заробітну плату. Органи місцевого самоврядування можуть визначати обсяги доплат, преміювання, але посадові оклади визначаються Кабміном і це стосується всіх галузей. Тобто, якщо до 9 квітня не вийде відповідної постанови Кабміну, вочевидь, доведеться перенести розгляд цього питання», – додала заступник голови ЛОР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *