ОСТАННІ НОВИНИ

Ялинки Львівщини від несанкціонованих вирубувань охоронятимуть спеціальні пости

|

Щоби врятувати ялинки від несанкціонованого вирубування в період Новорічних та Різдвяних свят, на Львівщині працює 7 стаціонарних та 15 мобільних постів – про це «Львівський портал» повідомив начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Степан Столярський. Тимчасові пости розміщено на дорогах, залізничних та автобусних станціях для перевірки документів на право перевезення та реалізації ялинок. До роботи в постах залучено працівників екологічної інспекції, МВС, транспортників та управління охорони навколишнього природного середовища.

Спільний наказ про додаткові заходи щодо забезпечення охорони шпилькових насаджень від незаконних рубок у передноворічний період підписали Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства, Державна екологічна інспекція у Львівській області, Державне управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області, Лінійне управління на Львівській залізниці УМВСУ на транспорті та головне управління МВСУ у Львівській області.

Відповідно до наказу, заборонено вирубування та продаж ялиці білої, проте дозволено заготівлю та продаж смереки та сосни на новорічні ялинки в обсягах, погоджених Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства.

Заготівлю дозволено проводити на площах рубок, пов’язаних із веденням лісового господарства, плантаціях, а також під час розчищення трас ліній електропередач, зв’язку, газопроводів, нафтопродуктопроводіву разі обов’язкової умови правильного оформлення документацій на переробку на новорічні ялинки. Продаватимуть новорічні ялинки за товарно-транспортними накладними з гербовою печаткою лісогосподарського підприємства і за підписами лісничого та бухгалтера лісництва.

«Труднощі в нас виникають у зв’язку з тим, що в областях, які межують із Львівською, вирубування та продаж білої ялиці дозволено. Ми зверталися до керівництва цих областей, однак вони не підписали указу про заборону вирубування ялиці білої», – каже пан Столярський. За його словами, це призвело до того, що порушники іноді отримують дозвіл на вирубування цього виду дерева в інших областях, а рубають у Львівській. Виявити та покарати таких порушників дуже важко.

Як повідомив начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області, за несанкціоноване вирубування ялинки порушнику загрожує штраф у розмірі 80 гривень, також йому доведеться у грошовому еквіваленті відшкодувати збитки, завдані навколишньому природному середовищу – а це приблизно 100 гривень за кожну ялинку. За несанкціоноване вирубування ялинок у значних кількостях порушника можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *