На Львівщині відкрили відділ прикордонної служби «Краковець»

|

Щойно відбулося офіційне відкриття відділу прикордонної служби «Краковець» Мостиського прикордонного загону, передає кореспондент «Львівського порталу». Цей відділ працює вже майже рік і є експериментальним у концепції розвитку прикордонного відомства.

За словами голови ДПС України Миколи Литвина концепція передбачає перехід на чотирирівневу систему управління охороною кордону. Основним у системі є впровадження відділів прикордонної служби. Досвід роботи відділів запозичили у поляків.

За словами Литвина, ДПС поставила завдання до 2015 року відкрити ще 15 таких підрозділів, а цього року – ще трьох: у Рава-Руській, в Косиному (Закарпатська область) і Порубному (Чернівецька область).

М.Литвин відзначив, що нова модель охорони кордону виправдала себе. Він наголосив, що за рік функціонування відділу «Краковець», підвищилася ефективність охорони ділянки кордону, за 5 місяців цього року зросло число затриманих автомобілів за підробленими документами на 24% порівняно з минулим роком, наркотики – у 2,9 разів менше стали перевозити і вдалося пропустити через кордон майже 4,600 тисяч осіб – майже на 19% більше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *