ОСТАННІ НОВИНИ

Щоб перепоховати Кузнєцова, потрібне звернення родичів - Гавришкевич

|

Для того, щоби перепоховати останки радянського розвідника Миколи Кузнецова, його родичі мають офіційно звернутися з таким проханням до міської ради, повідомив «Львівському порталу» директор Личаківського цвинтаря Ігор Гавришкевич.

«Щоби його перепоховати Кузнєцова, потрібно, щоби родичі офіційно звернулися з до міської ради як того вимагає українське законодавство» – сказав він.

За його словами, до міської ради російська сторона зверталася двічі. Вперше це було 1997 року, а потім ще раз. З боку росіян були офіційні пропозиції перепоховати останки М.Кунєцова, але міська рада, згідно з чинним законодавством, висунула вимогу про те, росіяни повинна представити підтвердження родинних зв’язків Кузнєцова і тих людей, які подають запит про перепоховання.

І.Гавришкевичу поки що невідомо, з чим тепер їдуть росіяни до Львова і чи мають вони таке звернення та документи на підтвердження родинних зв’язків. «На даний момент погодження про перепоховання і прямих вимог від росіян немає» – сказав І.Гавришкевич.

Сьогодні заступник голови облради І.Денькович заявив, що 23 травня до Львова прибуде делегація із Свердловської області, яка має провести переговори з керівництвом Львівщини про перепоховання останків Героя Радянського Союзу Миколи Кузнєцова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *