ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині функціонує чотири фонди недержавного пенсійного забезпечення

|

На сьогодні на території Львівщини нараховується чотири фонди недержавного пенсійного забезпечення, які накопичують пенсійні внески. Однак, за словами директора департаменту нагляду за недержавними пенсійними фондами Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України Андрія Рибальченка, ці дані є значно меншими в порівнянні з іншими регіонами України.

«На жаль, у рамках Львівської області дані щодо створення НПФ не такі вражаючі, як в рамках України. Сьогодні на Львівщині працює чотири фонди недержавного пенсійного забезпечення, тому кількість учасників досить незначна – це 1 тисяча 130 осіб», – розповів Андрій Рибальченко під час сьогоднішньої прес-конференції. Усі львівські фонди належать до відкритих. Тобто, їх учасниками можуть стати будь-які фізичні особи.

На думку Андрія Рибальченка, така низька активність Львівщини у створенні незалежних пенсійних фондів зумовлена недостатньою роз’яснювальною роботою серед населення і роботодавців зокрема.

Що ж до області-лідера з кількості створених НПФ, то ним є Київ.

Сьогодні активи пенсійних фондів України складають близько 150 мільйонів гривень. Приблизно 118 мільйонів гривень з цієї суми складають внески, все інше це те, що зароблене за роки роботи фондів. Найменшу участь у системі створення НПФ беруть фізичні особи. «На жаль, фізичні особи на сьогодні ще не усвідомили свою відповідальність за своє ж майбутнє. Тому статистичні дані говорять про те, що з 148 тисяч учасників недержавних пенсійних фондів лише 28 тисяч – це ті особи, які самостійно сплачують за себе внески. Всі інші внески сплачують роботодавці», – розповів Андрій Рибальченко.

За його словами, нині в Україні діє близько 33 компаній адміністраторів недержавних пенсійних фондів, також налічується близько 76 фондів, які пройшли всі реєстраційні процеси і мають право залучати кошти.

Переважно лідирують відкриті НПФ, далі йдуть професійні і на останньому місці корпоративні.

ЗУ «Про недержавне пенсійне забезпечення» був прийнятий в Україні у 2003 році. НПФ – неприбуткові організації, що створюються з метою накопичення пенсійних внесків на користь своїх учасників та здійснення пенсійних виплат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *