ОСТАННІ НОВИНИ

На фестивалі «Веселий вареник» львів’яни з’їли близько 50 тисяч вареників

|

Під час першого в Україні фестивалю вареників «Веселий вареник», який відбувся вчора, 13 травня, у Центральному парку культури імені Б. Хмельницького, львів’яни спожили близько 50 тисяч вареників. Про це «Львівському порталу» розповів організатор свята Валентин Гіряков.

За його словами, упродовж учорашнього дня на фестиваль завітало близько 10 тисяч пошановувачів вареників. Оскільки порції були недорогими (до 10 гривень) і невеликими (по п’ять вареників), то фактично всі посмакували цією вишуканою українською стравою. Як розповів Валентин Гіряков, торговці навіть не встигали продавати вареники.

«Вся програма пройшла за графіком», – розповів організатор свята. Щоправда, на думку Валентина Гірякова, наступні «Веселі вареники» треба ще більше «наблизити до людей»: організовувати більше конкурсів тощо.

У неділю гості «Веселого вареника» мали змогу скуштувати понад десять видів вареників: з картоплею, капустою, сиром, вишнями, маком, грибами, лівером, гречкою і навіть з квасолею та маком. Вареники, які виготовляли вручну, присмачували сметаною, шкварками. Розважали львів’ян та гостей міста зірки львівської естради Олеся Киричук та Павло Табаков. Спеціальний гість свята – запальний гурт «От вінта». Планують, що свято стане щорічним.

До речі, під час свята всім присутнім пропонували лишити у спеціальних скриньках власні рецепти вареників. Львів’яни цю нагоду не знехтували: наприкінці свята у скриньках назбиралося 15 рецептів вареників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *