ОСТАННІ НОВИНИ

Навесні з Західної України до війська піде понад вісім тисяч призовників

|

8191 призовник піде цієї весни піде до війська з теренів Західної України, повідомили «Львівський портал» у прес-службі Західного оперативного командування. По обласних військових комісаріатах уже розіслано наряди на призов. Минулого року із теренів, що входять до Західного оперативного командування, призвали 8905 осіб.

Зменшення числа призовників пов’язане з тим, що Прикордонну службу та службу урядового зв’язку комплектують за рахунок контрактників.

Найбільше призовників традиційно відряджає Львівська область – 1250 осіб, Вінницька – 1075, Закарпатська та Хмельницька – по 920, Рівненська – 910, Волинська – 850, Івано-Франківська – 826, Чернівецька – 730, а Тернопільська – 710. Перша партія новобранців поїде у частини 17 квітня, а остання – 25 травня.

Як повідомив начальник прес-центру ЗахОК Олександр Поронюк, цього року приблизно 40% новобранців скерують до навчальних частин, де вони отримають військові спеціальності. Крім того, служитимуть вони за територіальним принципом – у своїй області або в сусідній.

Також, згідно зі змінами до чинного законодавства, цьогорічним призовникам мають видавати грошові компенсації у розмірі двох мінімальних заробітних плат, однак порядку видачі цих коштів поки що немає.

Ті ж таки поправки до закону про загальний військовий обов’язок передбачають і збільшення числа причин, які дозволяють відтермінувати службу в армії. До них, зокрема, додали те, що тепер до війська не призивають сиріт, тих, у кого вагітна дружина, а також для продовження професійної діяльності після отримання диплома.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *