ОСТАННІ НОВИНИ

В обласній раді презентували проект будівництва сміттєпереробного заводу

|

Проект будівництва сміттєпереробного заводу перезентували днями у Львівській обласній раді з ініціативи постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації ЛОР, передає прес-служба обласної ради.

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник назвав таким, що заслуговує на увагу, проект побудови сміттєпереробного заводу, презентований нещодавно у Львівській обласній раді з ініціативи постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації ЛОР. Адже, як підкреслив Мирослав Сеник, питання поводження з твердими побутовими відходами надзвичайно актуальне для Львівщини.

Як зазначив голова облради Мирослав Сеник, основні полігони ТПВ вичерпали свій ресурс, і зараз триває пошук місць для розміщення нових. За його словами, вишукування таких ділянок є непростою справою, затрати на будівництво нових полігонів теж дуже великі, тому важливим є досвід тих фірм і держав, які мають добрий досвід і добрі технології щодо переробки та утилізації відходів. «Ми зацікавлені у такій співпраці. І якщо пропозиції будуть для нас прийнятні, радо надаватимемо допомогу у реалізації цих проектів», – зазначив голова облради.

Представники американської компанії “Energy Answers” та їхніх партнерів – інвестиційної компанії “Royal Investment” та компанії “Корлеа” презентували проект. Як зазначив технічний керівник проект Герард Леру, компанія у цьому бізнесі працює понад 25 років і має добре перевірену технологію. Її суть полягає у тому, щоб сміття, яке перед переробкою не потребує сортування, переробити в енергію повністю, не залишаючи жодних відходів. Із кінцевих відходів виготовляється каміння, яке може використовуватися для мощення тротуарів.

У США існує 89 таких підприємств. Фірма має досвід створення сміттєпереробних заводів у світі. Зараз такий проект впроваджуватиметься в Ірландії. Щодня такий завод, який розміщується здебільшого на старому покинутому підприємстві переважно у сільській місцевості, може переробляти від 700 тонн до 3 тисяч тонн сміття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *