ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні на обліку перебуває понад 85 тисяч осіб, які вчинили сімейне насильство

|

Cьогодні в Україні на обліку дільничних інспекторів міліції перебуває понад 85 тисяч осіб, які вчинили насильство в сім’ї. Про це під час сьогоднішнього семінару «Насильство в сім’ї: ефективність та системність протидії» розповів начальник відділу Департаменту громадської безпеки МВСУ Валерій Брижик.

За його словами, лише минулоріч на облік поставлено 63,3 тисячі осіб, які здійснювали насильство в сім’ї. Крім того, винесено понад 76 тисяч офіційних попереджень та створено понад 6 тисяч захисних приписів. «Майже 89 тисяч осіб за скоєння насильства в сім’ї притягнуто до адміністративної відповідальності», – зауважив Валерій Брижик.

«У нас ведеться дуже мало просвітницької роботи серед населення щодо боротьби з насильством у сім’ях. А все те, що є, не охоплює всього загалу людей, особливо тих, які живуть у сільській місцевості», – підсумував начальник відділу Департаменту громадської безпеки МВСУ .

На думку Валерія Брижика, переважна більшість сімейних насильств трапляється в сільській місцевості, адже саме тут на декілька населених пунктів працює лише один дільничний, який не має змоги охопити всі проблеми, тим паче таких, як насильство в сім’ї. Іншою не менш суттєвою проблемо є те, що часто з постраждалими від насильства жінками спілкуються міліціонери-чоловіки. «Це зрозуміло, що жінка, яка потерпіла від сімейного насильства, не може говорити відверто з міліціонером-чоловіком», – підкреслив Валерій Брижик.

Як розповіла заступниця директора департаменту сімейної та гендерної політики Міністерства України у справах сім’ї т, молоді та спорту Алла Таран, головними причинами насильства в сім’ях є соціальні чинники, тобто поширення наркоманії, алкоголізм, економічні – безробіття та психологічні, тобто наслідки дитинства. «Часто трапляється, що жінка, яка постраждала від насильства, мусить і далі жити зі своїм кривдником, бо не має окремого житла. І це проблема», – підсумувала Алла Таран.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *