ОСТАННІ НОВИНИ

Псевдовійськовий шпигував для РФ у 10 регіонах України та хотів вступити у «Вагнер»

Наталія Жолинська

|

Правоохоронці повідомили про підозру 22-річному мешканцю Херсонщини, агента ГРУ, який видавав себе за військового, шпигував для РФ у 10 областях України та після виконання завдань хотів влаштуватися у «Вагнер» і воювати на боці російських окупантів. Про це повідомили у пресслужбі СБУ. 

За даними правоохоронців, російський агент діяв у Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Одеській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській та Чернівецькій областях.  

Зокрема, він по черзі об’їжджав регіони на рейсових автобусах. У кожній з областей фікурант намагався розвідати локації ППО, а також координати військових шпиталів та інших медустанов, де українські воїни перебували на стаціонарному лікуванні. Усю отриману інформацію поплічник РФ месенджером передавав російській спецслужбі.  

Крім того, окупанти обіцяли фігуранту «евакуювати» його до Росії та влаштувати до ПВК «Вагнер». За матеріалами справи, чоловік хотів вступити до цього угруповання, щоб воювати проти України. 

Правоохоронці зірвали плани агента і затримали його «на гарячому», коли він розвідував місця базування ЗСУ в Миколаєві. У нього вилучили мобільний телефон, на якому він готував агентурний «звіт» та відправляв його зв’язковим російського ГРУ.  

Так, затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *