ОСТАННІ НОВИНИ

На Яворівському полігоні створять Міжнародний центр підготовки миротворців та безпеки

|

На Яворівському полігоні на базі центру Міжнародного військового співробітництва буде створено Міжнародний центр підготовки миротворців та безпеки. Про це заявив міністр оборони України Анатолій Гриценко, перебуваючи з робочим візитом на Яворівському полігоні.

Як повідомляє кореспондент «Львівського порталу», Анатолій Гриценко повідомив, що у центрі готуватимуть не лише українських миротворців, а й миротворців для інших держав в інтересах ООН. Він також наголосив, що Яворівський полігон розташований у дуже зручних та вигідних умовах – біля державного кордону авіаційного та залізничного сполучення.

«Моє завдання – максимально перевірити, як виконують рішення колегії Міноборони з підвищення рівня бойової підготовки. А це підготовка кадрів та полігонна база. Це робота на роки, але вона вже розпочалася», – сказав Анатолій Гриценко. Окрім того, він зазначив, що Яворівський полігон є одним з найкращих полігонів в Україні, оскільки має все необхідне для підготовки батальйонів, механізованих танкових підрозділів, армійської авіації. На його думку, тут також можна готувати фахівців інженерного, хімічного та розвідувального профілів.

«Я також поставив завдання проаналізувати можливість підготовки фахівців для повітряних сил», – додав міністр оборони. Він підкреслив, що одним з основних завдань, яке стоїть перед Збройними силами України, є мінімізація кількості полігонів та покращення їхнього технічного рівня. Землі, вивільнені з-під полігонів, Міноборони планує передавати під потреби народного господарства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *