ОСТАННІ НОВИНИ

УНП проти скасування постанови Кабміну про обов’язковий переклад іноземних фільмів українською мовою

|

Фракція УНП у Львівській обласній раді звернулася до Кабінету Міністрів України щодо рішення Апеляційного суду міста Києва, котрий скасував постанову Кабміну про «Деякі питання порядку розповсюдження і демонстрування фільмів». Як повідомляє кореспондент «Львівського порталу», таке звернення оприлюднив депутат УНП Олег Немчінов.

За його словами, обласна організація УНП вважає, що це рішення суперечить національним інтересам України та просто здоровому глузду. «Ця постанова Кабінету Міністрів передбачала, що в українському кінопрокаті обов’язково дублюватимуть, озвучуватимуть або субтитруватимуть іноземні фільми, а з рішення Апеляційного суду Києва випливає, що в Україні кінопродукції, озвученої українською мовою, ми не побачимо», – йдеться у зверненні.

Відтак львівські уенпісти вимагають від Кабміну звернутися до Вищого адміністративного суду України з касаційною скаргою про скасування рішення Апеляційного суду Києва. Також вони пропонують Кабміну безоплатну юридичну допомогу щодо представництва цього питання в судах України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *