ОСТАННІ НОВИНИ

Обласна рада наполягає на визнанні УПА на державному рівні

|

Депутати обласної ради наполягають на визнанні ОУН-УПА на державному рівні і ще сьогодні приймуть відповідне спільне звернення до керівництва держави з цього приводу.

Як передає кореспондент «Львівського порталу», голова фракції БЮТ Ігор Держко зачитав депутатам звернення щодо визнання вояків УПА. У зверненні фракція вимагає до 65-річниці повстанської армії відкрити у Львові пам’ятник Степану Бандері, музей Визвольн их змаган ь по вулиці Лисенка та завершити будівництво пам’ятника по вулиці Вітовського. Окрім того БЮТівці вимагають скасувати свято Дня захисника вітчизни, яке відзначають 23 лютого, а натомість впровадити 14 жовтня Днем української армії.

У свою чергу ВО «Свобода» також оприлюднила звернення, яке зачитав заступник голови облради Микола Горинь. Їх звернення адресоване головнокомандувачеві Збройних Сил України та Президентові Віктору Ющенку. У ньому йдеться про необхідність визнання оунівців, а не примирення їх з ветеранами Великої Вітчизняної.

Подала звернення й обласна рада, акценти в ньому зміщені на прийнятті закону України «Про статус учасників української визвольної боротьби». Зараз редакцій на комісія опрацьовує всі подані варіанти, аби винести сьогодні на затвердження сесії текст спільного звернення до центральної влади щодо визнання ОУН-УПА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *