ОСТАННІ НОВИНИ

Частину коштів на ремонт реабілітаційного центру «Джерело» виділить Український фонд соціальних інвестицій

|

Навчально-реабілітаційний центр «Джерело», який працює над вихованням дітей з особливими потребами, має нагоду отримати 700 тисяч гривень. Ці кошти необхідні для закінчення ремонту шкільного приміщення центру та для закупівлі кухонного обладнання. 560 тисяч гривень від необхідної суми готовий виділити Український фонд соціальних інвестицій, але за умови, що 20% від необхідної суми, 140 тисяч гривень, отримають безпосередньо працівники «Джерела». Про це Західну інформаційну корпорацію повідомила PR-менеджер навчально-реабілітаційного центру «Джерело» Олена Станік.


За її словами, 20% від необхідної суми, або 140 тис. грн. готові надати в управління праці і соцзахисту Львівської міської ради.


Як розповіла начальник управління праці і соціального захисту Львівської міської ради Наталка Федорович, депутати міськради проголосували за укладання угоди між містом та Українським фондом соціальних інвестицій щодо співпраці в реалізації низки соціальних проектів. «Тобто Львівська міська рада прийняла рішення про виділення 20% коштів і виділила їх вже. Зараз вони знаходяться на рахунку в управлінні праці і соцзахисту міськради. Але далі ці кошти не можуть рухатися, оскільки порядок їх освоєння не відповідає національному законодавству», – прокоментувала п.Федорович. Начальник управління праці та соцзахисту розповіла, що попередньо Український фонд соціальних інвестицій проголосив конкурс соціальних проектів, на який свої пропозиції подали громадські організації міста Львова. Цей конкурс декілька ГО, серед яких і навчально-реабілітаційний центр «Джерело», виграли. Умовою проектів, яку поставив Український фонд соціальних інвестицій, є внесення громадських організацій у розмірі 20% від загальної суми фінансування. Тобто кожна організація, яка буде реалізовувати той чи інший проект, повинна знайти 20% коштів. Це може бути внесок громади. «Відтак, міськрада вирішила долучитися і стати цією громадою. Інакше кажучи, місто взяло на себе обов’язок – додати з міського бюджету 20% від загальної суми. По усіх проектах Українського фонду соціальних інвестицій, 20% для міста становить 1 млн грн. З них «Джерело» отримало 140 тис. грн.», – сказала Наталка Федорович.


Окрім того, вона зазначила, що проблемою у цьому випадку є те, що Український фонд соціальних інвестицій, як організація створена в результаті підписання угоди між Світовим банком і Міністерством праці і соціального захисту України, наполягає на фінансових механізмах, запропонованих Світовим банком. Натомість Україна, як держава, яка має своє національне законодавство, а відтак і у фінансовій частині, у частині виділення коштів, їх освоєння та звітування про них, має свої фінансові механізми. «Проблема полягає у тому, що запропонований Світовим банком механізм не відповідає у значній частині механізму національного законодавства. Через це наразі немає можливості освоїти ці кошти», – зазначила вона.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *