ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни інтегрувалися на Байкалі

|

Нещодавано з Байкалу до Львова повернувся театр-студія „Під мостом” Львівського міського палацу культури ім.Г.Хоткевича. Там, на острові Ольхон, львів’яни спільно з молодими театральними колективами з Польщі, Литви та Росії упродовж двох тижнів обмінювалися досвідом та працювали над спільною виставою.

Як розповів „Львівському порталу” режисер театру „Під мостом” Валерій Москаленко, незважаючи на мовні бар’єри, колективам вдалося поставити спільне вуличне театралізоване дійство, яке стало цікавою сумішшю цирку, танцю, драми, сатири та гумору. Гостроти містерії-виставі додали ходулі та вогняне шоу, яке продемонстрували актори польського вуличного театру “Пляма”.

Щодо львів’ян, то, за словами Валерія Москаленка, на Байкалі вони відзначилися пантомімами та піснями. ”Українськими піснями ми заразили практично всіх учасників проекту. Окрім медалі та грамоти, з Байкалу львів’яни привезли купу приємних вражень та друзів”, – розповів керівник театру.

Як повідомив Валерій Москаленко, результатом театральної інтеграції стала тісна дружба українців і поляків. Відтак не виключено, що вже незабаром вуличний колектив з польського міста Сувавки виступатиме на сцені Палацу культури ім.Г.Хоткевича чи на вулицях Львова.

В інтеграційному проекті на Байкалі львів’яни взяли участь уперше. Дебютували вони також і на Міжнародному фестивалі, який в цей час відбувався на Ольхоні. „Фестиваль відбувається вже упродовж восьми років. В ньому беруть участь близько 20 колективів. Цьогоріч разом з поляками, литовцями і росіянами виступили і ми. В підсумку нас запросили взяти участь і в наступному році”, – розповів В.Москаленко.

Проект інтеграції молодіжних театральних колективів під назвою „Через кордони” організував та фінансував Євросоюз.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *