ОСТАННІ НОВИНИ

10 потерпілих у Скнилівській трагедії вже скерували свої позови до Страсбурга

|

10 потрепілих у Скнилівській трагедії вже скерували свої позови до Європейського суду з прав людини до держави Україна, ще 50 підготували такі позови, повідомив “Львівський портал” голова ЛМГО “Скнилівська трагедія” Стефан Козак. За його словами, ще понад 300 осіб отримали правові консультації щодо оформлення такого позову.

“Вимоги найперші – щоби держава Україна визнала факт авіакатастрофи на Скнилові як ганебний злочин проти свого народу, щоби вибачилася перед потерпілими і щоби позбавили військових звань засуджених, а пілоту Єгорову збільшили термін покарання до 14 років” – сказав С.Козак.

За його словами, інший аспект скарги – це суми компенсацій за загиблих, призначені військовим судом минулого року. “Також ми суттєво незадоволені тими сумами компенсацій за заподіяну моральну шкоду. Як приклад можу навести – мати і бабця, які втратили сина і внука, отримують 10 тисяч гривень за вироком Військового апеляційного суду ” – підкреслив він.

За його словами, звернення до Європейського суду з прав людини викликане тим, що “держава Україна рішенням Верховного Суду від 2 березня 2006 року закрила перед нами усі можливості боротися з нею тут, на теренах України ”. “Усі акції громадянської непокори вичерпані, все решту нам доведеться робити за кордоном ” – заявив С.Козак.

“Я планую зробити групу, яка пішки піде до Страсбурга. Це буде шість осіб і шість запасних, будемо йти понад рік, щоби привернути увагу громадськості міжнародної до цих злодіянь. Будемо заходити у храми і молотися, будемо зустрічатися з громадськістю та пояснювати мету нашої боротьби і того, що ми вже досягнули” – наголосив голова ЛГМО.

За його словами, в Україні боротьба безперспективна, бо потерпілих не підтримує ані громада, ані влада.

Водночас С.Козак зазначив, що поки що повідомлень зі Страсбурга про отримання позовних заяв та призначення дати судового розгляду на адреси потерпілих не надійшло.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *