ОСТАННІ НОВИНИ

„Оселя” загубила частину безпритульних

|

Після розформування наметового містечка на Липовій Алеї значна частина безпритульних опинилася на вулиці. Як повідомив „Львівський портал” голова координаційної ради Громадського форуму Львова Олег Мацех, громадські організації, які опікувалися цими людьми, втратили з ними контакт.

Наметове містечко на Липовій Алеї було розформоване ще наприкінці минулого тижня. Частину людей (20 осіб) представники Фонду соціальної адаптації ГО “Оселя” взяли під свою опіку та перевели в приватний будинок у Винниках, а 15 людей зраз перебувають в шпиталі ім.А.Шептицького.

„Решту людей ми були не в змозі взяти під свою відповідальність. Тому вони залишилися на вулиці. Частину з них міська влада намагалася покласти в лікарню. Ми знаємо, що окремі люди відмовлялися від госпіталізації. А з багатьма ми просто втратили контакт”, – повідомив Олег Мацех.

Він також розповів, що представники „Оселі” у Винниках стикнулися з новою проблемою – нерозумінням лікарів, які відмовляються класти у лікарню хворих безпритульних. „Почалося цькування „Оселі”, зараз її активно перевіряє санстанція, яка вимагає провести дезінфекцію людей”, – наголосив він.

Тим часом будинку в Бібрці, який для облаштуваня центру соціальної адаптації безпритульних надав один меценат, уже розпочалися ремонтні роботи. За словами Олега Мацеха, у приміщенні треба утеплити вікна, провести електроенергію, встановити опалення. „Як тільки потепліє, ми почнемо туди переводити безпритульних”, – наголосив він.

Крім цього, як повідомив О.Мацех, минулої п’ятниці у львівській мерії відбулася нарада, на якій представниці Фонду соціальної адаптації ГО “Оселя” Лесі Сяноцькій пообіцяли, що їй таки передадуть приміщення над медвитверезником, де буде облаштовано будинок для нічного перебування безпритульних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *