ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати міськради задоволені ходом ремонтно-реставраційних робіт

|

Голови депутатських фракцій у Львівській міській раді Сергій Бащук та Андрій Стецьків, перший заступник міського голови Василь Кравців, секретар міськради Зеновій Сірик та начальник управління капітального будівництва Василь Миськів відвідали сьогодні об’єкти, на які вже виділені кошти в рамках святкування 750-річчя Львова, і перевірили хід ремонтно-реставраційних робіт. Як зазначив у коментарі „Львівському порталу” Сергій Бащук, він задоволений побаченим.

Серед об ’ єктів, які відвідали депутати – Театр для дітей та юнацтва, Собор святого Юра, Личаківський цвинтар, новобудова на Сихові тощо.

На сьогоднішній день на проведення ремонтно-реставраційних робіт в бюджет міста надійшло 25 мільйонів гривень, які витратять на реставрацію та ремонт близько сорока об ’єктів . Відтак з цих коштів 800 тисяч гривень вже виділено на проведення робіт із утеплення, водопостачання та проведення каналізації у Першому українському театрі для дітей та юнацтва. Наразі там розпочалися відповідні роботи.

Що ж стосується Личаківського цвинтаря, то цьогоріч на нього виділили лише 750 тисяч гривень. За словами директора музею-заповідника „Личаківський цвинтар” Ігоря Гавришкевича, цієї суми на проведення необхідних робіт однозначно недостатньо, адже за підрахунками, зробленими ще у 2002 році, для впорядкування могил діячів ОУН-УПА необхідно 12 мільйонів гривень. Проте наразі на цвинтарі розпочато роботи із впорядкування могил, а 200 тисяч гривень виділено на закупівельні матеріали.

Ще один об ’ є кт, який відвідали міські депутати та чиновники – новобудова на Сихові. Зокрема на вулиці Пулоботка до нового року заплановано завершити будівництво п’ятиповерхового будинку, який міститиме 94 квартири. На нього виділено 4 мільйони гривень із держбюджету та один мільйон гривень із міського бюджету Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *