ОСТАННІ НОВИНИ

Олега Канівця з „Батьківщини” не виключили. Поки що

|

Голову фракції „Батьківщина” у Львівській обласній раді Олега Канівця з лав партії не виключили, оскільки він не з’явився на бюро обласної організації партії „Батьківщина”, під час якого мало розглядатися питання про поведінку голови фракції БЮТ в обласній раді . Відтак питання про виключення його з партії не було розглянуте. Про це „Львівському порталу” повідомив голова обласного осередку партії Іван Денькович.

Це питання перенесене на найближче засідання бюро партії, яке, за словами Деньковича, відбудеться ще цього тижня. На це бюро буде запршена вся фракція „Батьківщина”. Під час засідання бюро буде з’ясовано, чи радився Олег Канівець із членами фракції щодо підписання декларації про створення пропрезидентської більшості у Львівській обласній раді.

Сам же Олег Канівець відмовився пояснити свою відсуть на засіданні бюро партії „Батьківщина” минулої п’ятниці та прокоментувати ситуацію, що склалася довкола його можливого виключення з лав партії.

Нагадаємо, що минулої п’ятниці під час прес-конференції голова обласного осередку партії “Батьківщина” Іван Денькович повідомив, що увечері на бюро обласної організації партії “Батьківщина” буде розглянуто питання про поведінку голови фракції БЮТ в обласній раді Олега Канівця, який, не враховуючи думку фракції та керівництва обласної ораганізації партії, поставив свій підпис під декларацією про створення пропрезидентської більшості в обласній раді.

За його словами, це був підпис самого Канівця. “Він міг зателефонувати мені і порадитися, а члени фракції казали, що з ними Канівець не радився”, – сказав І.Денькович. Він припускає, що скоріш за все, щодо Канівця будуть вжиті ті самі заходи, як і проти членів фракції БЮТ, які учора голосували за призначення Єханурова і яких виключили з партії. На пряме запитання, чи виключать з партії Олега Канівця, І.Денькович відповів, що під час засідання будуть внесені відповідні пропозиції, а рішення приймуть колегіально члени бюро.

Сам же голова фракції „Батьківщина” у Львівській обласній раді Олег Канівець заперечує звинувачення голови обласного осередку партії Івана Деньковича про те, що він нібито підписав декларацію про створення пропрезидентської більшості в облраді без врахування думки фракції.

„Прийняте рішення про підписання декларації про створення президентської більшості було погоджене з більшістю депутатів фракції. Щоправда це погодження відбувалося не в надто сприятливих для цього умовах. Це рішення зокрема погоджене з Ваврином, Гайдучком, Павелком, Коп’яком, тобто більшість членів фракції схвалила цю дію, тому що більшість членів партії підтримували Президента протягом трьох з половиною років”, – заявив пан Канівець. Він зазначив, що зараз „Батьківщина” підтримує не всі кроки Президента, і в першу чергу невмотивовану відставку уряду Юлії Тимошенко, але це не означає, що сьогодні Україну потрібно ділити на дві частини.

Що ж стосується особистої розмови з Деньковичом щодо підписання декларації, то, за словами Канівця, її не було. „Особисто з ним ми контакту не мали, тому що він уже двічі намагався вивести мене з бюро, а потім з партії. До сьогоднішнього дня я ще є членом партії, що буде після сьогоднішнього дня – я не знаю”, – зазначив Олег Канівець.

„Коли я був у Києві 16 вересня, я зустрічався з Юлією Володимирівною, і вона мені як голові фракції чітко дала зрозуміти, що в жодному разі не можна виступати проти президента”, – повідомив голава фракції „Батьківщина” у Львівській обласній раді.

За словами Канівця, Іван Денькович протягом останніх днів здійснює проти нього репресивні заходи. Проте він відмовився коментувати ймовірні причини такої поведінки Денковича. „Зі мною слово „розкол” у партії „Батьківщина” пов’язане не буде”, – зазначив Олег Канівець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *