ОСТАННІ НОВИНИ

До України з Іраку за недостойну поведінку повернули трьох військовослужбовців ЗахОК

|

Чотирьох військовослужбовців зі складу 81-ї тактичної групи ЗС України в Республіці Ірак повернуто в Україну. Як повідомив „Львівському порталу” начальник прес-центру ЗахОК Олександр Поронюк, троє з них до служби в Іраку проходили службу у військових частинах Західного оперативного командування.

Таке рішення було прийнято начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Сергієм Кириченком за результатами перевірок стану справ та результатів діяльності національних миротворчих контингентів.

Зокрема, за систематичне невиконання умов контракту було повернуто старшого прапорщика Юркевича В.П., за систематичне вживання спиртних напоїв – полковника Макарчика О.П., у зв’язку з небажанням проходити службу у складі контингенту – сержанта Андріїва І.М., за низькими морально-психологічними та діловими якостями – рядового Безшийко Д.М.

Як зазначають у Міноборони, стосовно цих військовослужбовців, а також тих, які недбало виконували свої службові обов’язки, зараз проводиться службове розслідування. За його підсумками вирішуватиметься питання щодо притягнення винних до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, що на початку вересня ООН та Україна підготували спільну заяву, яка стосувалася фінансових правопорушень, скоєних українськими військовослужбовцями Тимчасових Сил ООН в Лівані попередньої ротації.

Після перевірки деякі факти фінансових зловживань українськими миротворцями були підтверджені, після чого ООН виступила з ініціативою замінити український миротворчий контингент у Лівані, повідомляє proUA .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *