ОСТАННІ НОВИНИ

Приватні нотаріуси Львова та області сьогодні страйкують

|

Нотаріуси Львівщини вирішили приєднатися до своїх житомирських колег, які ще вчора оголосили страйк і припинили оформляти угоди про купівлю-продаж нерухомості. Як повідомила „Львівський портал” голова Асоціації приватних нотаріусів Львівщини Вікторія Юзва, у такий спосіб нотаріуси вимагають від Верховної Ради внести зміни до закону „Про податок з фізичних осіб”.

„Ми не покинули свої робочі місця, а навпаки продовжуємо обслуговувати клієнтів, надавати консультації. Однак посвідчувати угоди про купівлю-продаж та обмін нерухомого майна призупинили” – пояснила Вікторія Юзва. За її ж словами, таке рішення приватні нотаріуси Львівщини прийняли ще 21 січня.

Головним чином нотаріуси не погоджуються з тим, що відповідно до нового закону нарахування та стягнення податку лежить на плечах нотаріусів. Відтак Вікторія Юзва наголосила, що вона та її колеги не хочуть та не можуть працювати за таким законом, бо в ньому є багато розбіжностей. „Почесне звання“ податкового агента – дискрімінує нас”, – наголосила пані Вікторія.

Проте голова Асоціації нотаріусів сподівається, що ця акція приверне увагу Верховної Ради, і зміни в законодавство внесуть ще до середини лютого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *