ОСТАННІ НОВИНИ

Юрій Шухевич закликає об`єднати народ України в єдине ціле

|

Головним завданням тепершнього часу є об`єднання українського народу в єдине ціле, заявив сьогодні голова об`єднання “Галицький вибір” Юрій Шухевичпід час мітингу з приводу річниці проголошення незалежності УНР та злуки УНР і ЗУНР. “Нашим наступним завданням є праця для того, щоби об`єднати український народ в одне ціле, бо вони там, на Сході, спантеличені і одурені, але це наші єдинокровні брати” – сказав він.

На мітинг зійшлося близько двохсот осбі. Проте представників коаліції сила народу – “Нашої України”, Батьківщини та УРП “Собор” на мітингу не було, хоча ще вчора вони декларували, що о другій проведуть спільне віче. Як стало відомо “Львівському порталу”, партійці відмовилися від мітингу у зв`язку із тим, що масово вирушили до Києва, аби взяти участь в інавгураційних заходах, що заплновані на завтра у столиці України.

Водночас учасники мітингу прийняли резолюцію, у якій висловивли подяку, тим, “хто, об`єднав розділену націю і територію в одну націю і єдину державу”, висловили свою зневагу і осуд режимові Кучми. Також вони не забули в резолюції висловити вимоги до президента Ющенка – приятгнути до кримінальної відповідальності ініціаторів сепаратистських заходів та висловів і тих, хто організував та провів фальсифікацію перших двох раундів голосувань на виборах Президента України. Водночас, вони вимагають прийняття закону про люстрацію, не допускати на керівні посади осіб, які проводили антинародну та антидержавну діяльність, а на керівні посади призначати людей прозоро і з врахуванням чесності, порядності та патріотизму.

Крім того, учасники мітингу вимагають відновити у паспорті графу національність та перевірити законність приватизації об`єктів державної власності. Також від Генпрокуратури учасники віча вимагають перевірити причетність СДПУ (о) тап Партії регіонів до фальсифікацій на виборах Президента і у випадку їх причетності до цього подати до суду заяву про заборону діяльності цих політичних партій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *