ОСТАННІ НОВИНИ

Купити валюту в обмінних пунктах доволі складно

|

Реакція валютного ринку на політичну кризу у державі стала доволі прогнозованою – купити інозхемну валюту в обмінних пунктах Львова досить проблематично. Принаймні, до такого висновку дійшов кореспондент “Львівського порталу”, який спробував це зробити.

У деяких обмінних пунктах, що працюють за агентськими угодами просто не має курсу продажу іноземної валюти, щоби все було видно одразу й без слів. Деякі інші виставляли курси продажу валюти, однак запитання про наявність іноземної готівки викликало у продавців змішані почуття нерозуміння і зверхності до суб`єкта, який наївно сподівається купити валюту просто так у такий складний для країни час. Врешті, учора ввечері уже прийшла телеграма НБУ, де містилася вимога до комбанків продавати валюту тільки через свої каси, а обмінні пункти банки можуть підтримувати тільки гривнями. Тобто вони можуть валюту хіба скуповувати.

Не надто веселішою була картина і в банківських відділеннях. У всіх трьох відділеннях зовсім не найменших банків, куди ми ризикнули зайти, валюту також не продавали. Ми не можемо стверджувати за весь Львів, але з побаченого висновок випливає невтішний – валюту найпростіше можна купити на чорному ринку, щоправда значно дорожче – там курс долара доходить і до 6,4 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *