ОСТАННІ НОВИНИ

Міський осередок культури гучно відсвяткує 70-ти річчя

|

Усі заходи, що відбувалися протягом цього року у міському палаці культури імені Гната Хоткевича, проходили у рамках святкувань його 70-ти річчя. Як повідомив “Львівському порталу” директор палацу Ігор Мартиненко, пік урочистостей припаде на 19-21 листопада, тоді адміністрація обіцяє запросити до виступів на мистецькій сцені не лише колективи, які зараз займаються у приміщенні, а й тих, що “вийшли з палацу”, а також гостей з-за кордону.

Генеральний план святкувань вже розроблений, але перераховувати усіх поіменно пан Мартиненко не наважився, зазначивши, що є ще трохи часу, аби остаточно узгодити участь всіх виступаючих. За останні п’ять років у Міському палаці ім. Гната Хоткевича створено дев’ять колективів. Їхній рівень від року в рік зростає, про що красномовно свідчать запрошення із Польщі, Німеччини, Данії та інших країн, де публіка у захваті від їхніх виступів. Директор також нагадав і про “старожилів” палацу – колективи “Мрія”, який був заснований у 1947 році, “Квіти України” та “Намисто”, які нещодавно відзначали 20-ти ліття творчої діяльності.

Свого часу через репетиційнві приміщення палацу пройшли Руслана, “Ватра”, “Мертвий півень”, “Плач Єремії”, зараз тут “розспівується” “Піккардійська терція”, “Ніагара” та більш молоді рок-колективи Львова.

“Палац – це культурне вогнище, біля якого багато хто грівся, — сказав Ігор Мартиненко. – Збудований сімдесят років тому за народні гроші, він і надалі залишається культурним і демократичним осередком міста, де можуть займатися усі незалежно від національності, віросповідання чи політичних переконань”.

19-го вересня Міський палац культури ім. Гната Хоткевича проведе “день відкритих дверей”. Малеча зможе взяти участь у конкурсі малюнку на асфальті, працюватиме виставка “Зоосвіт”, плануються показові виступи юних пожежників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *