ОСТАННІ НОВИНИ

Cергій Тулуб відвідав Добротвірську ТЕС

|

Міністр палива та енергетики України Сергій Тулуб відвідав Добротвірську ТЕС. Як передає кореспондент “Львівського порталу”, метою візиту було ознайомлення стану готовності енергетичного об’єкта до роботи у зимовий період. Після наради, присвяченої підготовці до зими, Сергій Тулуб ознайомився з недобудованим дев’ятим блоком Добротвірської ТЕС, що зараз виділенимй в окреме акціонерне товариство „Добротвірська ТЕС-2“.

Цей блок уже понад 10 років перебуває у законсервованому стані. Готовність блоку становить 40%. Як зазначив директор цього об’єкта Андрій Тимошик, для добудови блоку потрібно приблизно 150 млн. доларів, а проектна потужність блоку складає 225 мВт. Цікавинка проекту полягає у тому, що термін окупності вкладених інвестицій становить не більше 5 років і вона запроектована на роботу з місцевим низькокалорійним вугіллям. Міністр сказав, що вивчатиме проектну документацію і цілком можливо, що уряд виділить кошти на добудову, якщо у проекті передбачена так звана ЦКШ-технологія, яка дозволяє повністю спалювати вугілля.

За словами директора Добротвірської ТЕС Олексія Данченка, потужність станції зараз становить 600 мВт. Зараз працює три генератори і два блоки, які за вісім місяців цього року виробили 1 млн 333 тисяч мВТ, що складає 91,7% до показників за аналогічний період минулого року. Падіння показників передовсім пов’язано із тим, що станція 50% електроенергії експортує і має жорсткий графік передачі електроенергії за кордон. На станції працює понад тисяча працівників, середня зарплата складає 950 гривень.

Після відвідин ДТЕС міністр палива та енергетики вирушив до Сокаля в офіс ДК „Львіввугілля“, де ознайомиться із станом справ на шахтах області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *