Яромир Самагальський: «Якщо у Львові не буде пам’ятника Шептицькому – дякуватимемо виключно міському голові»

|

Депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» про затягування процесу зведення пам’ятника Митрополиту А.Шептицькому:

«Це питання тягнеться ще з 1991 року, коли виконавчий комітет міста прийняв рішення про спорудження пам’ятника Андрею Шептицькому на площі Святого Юра. З того часу втекло багато води, багато людей пересмикувало це питання. Сьогодні до нас звернулася львівська інтелігенція, ректори університетів, герої України, які вважають неприпустимим факт затягування цього питання. А воно, справді, просто затягується.

Тому наша сьогоднішня ухвала спонукатиме чиновників врешті виконати своє багаторічне рішення. Якщо б не було цієї ухвали, чиновники і далі шукали б причин, щоб цього не зробити.

Швидше за все міський голова звинуватить нас в політичному піарі на постаті Митрополита Андрея. Я хочу сказати, що депутати Львівської міської ради підготували ухвалу тільки на прохання організаційного комітету, який вважає, що встановлення пам’ятника в цілісності з комплексом святого Юра  – буде подією виняткової ваги.

Хочу сказати ще одне. Якщо у Львові буде пам’ятник А.Шептицькому – за це треба буде дякувати церкві, громадськості і міському голові, якщо ж у Львові пам’ятника Шептицькому не буде – за це треба буде дякувати виключно міському голові».

Фото: Львівський портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *