Іван Богдан про психічний стан військових, які прибули із зони АТО

|

Головний хірург Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, заслужений лікар України про психологічний стан військовослужбовців, які повернулися із зони АТО:

«Є у нас пацієнти, які отримали бойові стресові розлади. Вони знаходяться на стаціонарному лікуванні. Проводиться психотерапевтична допомога, зокрема з ними працюють психологи з Асоціації психологів Львівщини та Асоціації психологів Київської області. Вони тут працюють як волонтери. Сформовані спеціальні бригади, які надають військовим допомогу як медикаментозну, так і психологічну.

Після проведення стаціонарного лікування цим пацієнтам призначається лікування вже амбулаторне. Також їм дають відпустку на 30 діб. Окрім того, за місцем проживання за цими військовослужбовцями, які повернулись із зони АТО, спостерігають психотерапевти».

Як писав Львівський портал, на сьогодні у львівському військовому госпіталі на лікуванні перебуває 180 військових, які були поранені, травмовані у зоні бойових дій на Сході. Вони перебувають у хірургічному відділені медзакладу. Окрім того, 8 поранених військових перебувають у важкому стані у реанімаційному відділенні.

Поранені військові зі всієї України прибувають до Військово-медичного клінічного центру Західного регіону із зони АТО щодня. Відтак, на лікарів військового госпіталю лягло велике навантаження, адже їм доводиться працювати без вихідних і навіть по ночах. За один день лікарі проводять близько 30 операцій і це не враховуючи перев’язок, які медики прирівнюють до складних маніпуляцій.

Фото: Світлана Радішевська 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *