ОСТАННІ НОВИНИ

Аеропорт «Львів» відновив роботу. Куди можна полетіти

Андрій КОТЕНСЬКИЙ

|

Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького з п’ятниці, 19 червня, відновив прийом пасажирських авіарейсів, що були призупинені три місяці через пандемію коронавірусу, передає кореспондент Львівського порталу.

Першим до Львова повернувся базовий авіаперевізник Wizz Air, який виконав відразу три рейси із Дортмунда та Берліна (Німеччина) та польського Гданська.

Згідно відкритого продажу квитків список  відновлених і анонсованих рейсів виглядає так:

Львів–Дортмунд (Німеччина) – перший напрямок Wizz Air, який повернувся до Львова із 19 червня та в подальшому виконуватиметься двічі на тиждень, по понеділках та п’ятницях.

Львів–Берлін (Німеччина) – повернувся із 19 червня. Wizz Air здійснюватиме відразу рейси 4 рази на тиждень по понеділках, середах та неділях та неділях.

Львів–Лондон (Британія). Рейс авіакомпанії Wizz Air повертається до Львова із 20 червня і виконуватиметься тричі на тиждень у вівторок, четвер та суботу. Із 3 липня на це й же напрямок повертається лоукост Ryanair із частотою два рейси в тиждень по понеділках та п’ятницях.

Львів–Київ. Щоденне сполучення із столицею України повертається на лінію із 20 червня. Спершу рейси виконуватиме лише українська авіакомпанія Windrose, у липні на лінію вийде SkyUp, а із серпня до них приєднається й авіакомпанія МАУ.

Львів–Копенгаген (Данія) – мав повернутися із 21 червня. Wizz Air здійснюватиме рейси по середах та неділях. Однак рейс відклали до 21 липня.

Львів–Будапешт (Угорщина) – новий напрямок Wizz Air, який стартує із 21 червня, з частотою два рази в тиждень – у середу та неділю. На ідентичну частотність із 1 липня вийде також й перевізник Ryanair.

Львів–Мінськ (Білорусь). Авіакомпанія Belavia відновлює польоти до Львова із 26 червня. Рейси стануть щоденними від 1 липня.

Львів–Лісабон (Португалія) – новий напрямок Wizz Air, який стартує із 1 липня з частотою два рази в тиждень, у середу та неділю.

Львів–Білун (Данія) – новий напрямок Wizz Air, який стартує із 1 липня із частотою два рази в тиждень по середах та неділях.

Львів – Стамбул (Туреччина). Turkish Airlines планують повертатися до Львова із 1 липня і виконувати рейси майже щоденно.

Львів – Вроцлав (Польща). Напрямок авіакомпанії Wizz Air який повертається до Львова із 2 липня з частотою п’ять рейсів на тиждень (окрім понеділка та п’ятниці).

Львів–Гамбург (Німеччина) – новий напрямок Wizz Air, який стартує із 3 липня із частотою два рази в тиждень по понеділках та п’ятницях.

Львів–Ларнака (Кіпр). Рейс Wizz Air повертається на лінію із 3 липня та виконуватиметься по понеділках та п’ятницях.

Львів–Гданськ (Польща). Рейс лоукоста Wizz Air, що офіційно повертається на лінію із 3 липня та виконуватиме польоти п’ять раз на тиждень (окрім вівторка та суботи).

Львів–Вільнюс (Литва). Рейс Wizz Air повертається на лінію із 3 липня та виконуватиметься по понеділках та п’ятницях.

Львів–Катовіце (Польща). Рейс лоукоста Wizz Air, що повертається на лінію із 3 липня та виконуватиметься тричі на тиждень – в понеділок, середу та п’ятницю.

Львів–Щецин (Польща) – новий напрямок Wizz Air, який стартує із 3 липня із частотою два рази в тиждень по понеділках та п’ятницях.

Львів–Одеса (Україна) – новий напрямок SkyUp, який стартує із 3 липня та виконуватиметься по вівторках, п’ятницях та неділях.

Львів– Херсон (Україна) – ще один новий внутрішній напрямок від SkyUp, який стартує із 4 липня та виконуватиметься по понеділках, четвергах та суботах.

Львів–Салоніки (Греція). Авіакомпанія Ellinair відновить польоти до Львова із 4 липня.

Львів–Талінн (Естонія) – новий напрямок Wizz Air, який стартує із 4 липня з частотою три рази в тиждень по вівторках, четвергах і суботах.

Львів– Харків (Україна) – внутрішній напрямок від SkyUp, який повертається із 5 липня та виконуватиметься по вівторках, п’ятницях та неділях.

Львів–Мемінген (Німеччина) стартує із 6 липня. Ryanair виконуватиме польоти всього раз на тиждень по понеділках. У зимовому розкладі рейс наразі відсутній.

Львів–Болонья (Італія). Новий рейс Ryanair має стартувати із 6 липня із частотою два рази в тиждень по понеділках та п’ятницях.

Львів–Мілан (Італія). Новий рейс Ryanair стартує із 7 липня, з частотою два рейси на тиждень – у вівторок та суботу. На цьому ж напрямку із 17 липня планує польоти український лоукост SkyUp Airlines, із частотою два рази в тиждень по понеділках та п’ятницях.

Львів–Рим (Італія). Новий напрямок Ryanair який має стартувати із 8 липня, і здійснюватися по середах та неділях. На цьому ж напрямку з 16 липня та частотою три рази в тиждень планує літати лоукост SkyUp, що виконуватиме рейси по вівторках четвергах та неділях.

Львів–Мюнхен (Німеччина). Щоденний рейс авіакомпанії Lufthansa повертається до Львова із 14 липня.

Львів–Варшава (Польща). Щоденний рейс авіакомпанії LOT повертається до Львова із 15 липня.

Львів–Прага (Чехія). Рейс авіакомпанії SkyUp, що повертається із 16 липня з частотою два рази в тиждень, по четвергах та неділях.

Львів – Тель-Авів (Ізраїль). Рейс авіакомпанії SkyUp, що повертається до Львова із 16 липня перенесено на 02 серпня з частотою три рази в тиждень, по понеділках, четвергах та неділях.

Львів–Неаполь (Італія) – новий напрямок SkyUp, який стартує із 17 липня та виконуватиметься у вівторок та п’ятницю.

Львів–Барселона (Іспанія). Рейс авіакомпанії SkyUp, що виконуватиметься із 17 липня по вівторках та п’ятницях.

Львів–Париж (Франція) стане знову доступний львів’янам із 18 липня. Рейс авіакомпанії SkyUp виконуватимуть по середах та суботах.

Львів–Іракліон (Греція). Рейс авіакомпанії SkyUp, що виконуватиметься із 18 липня по середах та суботах.

Львів – Братислава (Словаччина). Рейс Wizz Air який мав повернутися на лінію із 29 червня з частотою тричі на тиждень – у вівторок, четвер та суботу, однак був відтермінований до 21 липня.

Львів–Батумі (Грузія) – новий напрямок SkyUp, який стартує із 04 серпня та виконуватиметься у вівторок та п’ятницю.

Львів–Відень (Австрія). Щоденний рейс Austrian Airlines відновлюється із 31 серпня. Проте перевізник розглядає пришвидшений варіант відновлення польотів із 15 липня.

Львів – Пардубице (Чехія). Новий рейс Wizz Air який стартує із 01 вересня з частотою тричі на тиждень – у вівторок, четвер та суботу.

Львів–Варшава-Модлін (Польща). Рейс Ryanair, який відкладено до 02 вересня. Польоти здійснюватимуться відразу п’ять раз на тиждень (окрім вівторка та суботи).

Львів–Краків (Польща). Відновлення польотів авіакомпанією Ryanair відкладено до 2 вересня і здійснюватиметься чотири рейси на тиждень у понеділок, середу, п’ятницю та неділю.

Львів–Познань (Польща). Новий напрямок для авіакомпанії Ryanair, який стартує із частотою два рази в тиждень із 2 вересня.

Львів–Дюссельдорф (Німеччина). Авіакомпанія Ryanair скасувала рейс до 27 жовтня.  Із листопада польоти виконуватимуть по суботах. очікується, що польоти буде відновлено із більшою періодичністю вже із 1 вересня.

Львів–Белград (Сербія) від Air Serbia скасовано на невизначений термін.

Львів – Рига (Латвія) від Air Baltic планують поновити навесні 2021 року.

Варто додати, що перелік анонсованих рейсів не повний, адже є ряд авіакомпаній, які виконували рейси до Львова та наразі не оголосили про їх поновлення. Окрім того очікується ряд чартерних рейсів до відомих курортів.

Водночас, слід враховувати, що на відновлення польотів можуть вплинути подальші карантинні обмеження, що викликані пандемією коронавірусу та заборона туристичних подорожей із України до країн ЄС.

Як відомо міжнародні пасажирські авіаперевезення в Україні відновили із 15 червня.

До цього, через поширення коронавірусу у Європі почали масово скасовувати авіарейси. Україна повністю зупинила своє пасажирське авіаперевезення із 28 березня. Сьогодні захворюваність у ЄС пішла на спад і карантинні обмеження на польоти починають знімати.

Фото: Юрій Танчин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *